Fem reddet fra synkende sejlbåd

Fem tyskere er blevet reddet i land, efter at deres sejlbåd var ved at gå ned ud for Hvide Sande.

skib001.jpg

Klokken 10.30 tirsdag morgen modtog Søværnets Operative Kommando en alarm fra fem tyskere, der var i havsnød ud for Hvide Sande. De fem tyskere der er 30 til 64 år gamle, havde en læk i båden, som tog så store mængder vand ind, at de ikke kunne søge i havn.

Søværnets Operative Kommando rekvirerede både helikopter og en redningsbåd fra Hvide Sande. Da redningshelikopteren nåede frem til sejlbåden, blev de fem ombordværende bedt om at forlade båden, som formentlig har en anseelig værdi. De blev herefter hentet op fra vandet af redningshelikopteren, og fløjet til Esbjerg. Ingen af de fem er kommet til skade.

Båd til Hvide Sande

Kort efter at de fem personer var blevet reddet op fra vandet, nåede redningsbåden fra Hvide Sande frem. Det lykkedes at få to mand over på den havarerede båd. De havde pumper med, og kunne begynde at pumpe vand ud fra båden.

Cirka klokken 16 tirsdag eftermiddag ankom båden til Hvide Sande Havn. Se billeder af ankomst og pumpearbejde nederst på siden.

De fem personer, der i morges måttes reddes i land med helikopter, er nu i Hvide Sande for at se hvordan deres båd har det.  

 

Hør Lorentz Lauridsen, Stationsleder, Hvide Sande Redningsstation forklare om redningsarbejdet her:

 

Se billeder fra da skibet kom til Hvide Sande, og skulle tømmes for vand.

skib_hel001.jpg

skib_lav001.jpg

vand_ud_af_skib001.jpg