Fem herningensere på terrorliste

For fem danske statsborgere fra Herning er verden pludselig vendt på hovedet.

Sri-Lanka-3.jpg

Uden at kunne få oplyst hvorfor, er fem danskere med tamilske rødder havnet på en terrorliste, som den Sri Lankanske regering har offentliggjort. Det skriver Herning Folkeblad tirsdag.

Myndighederne på den tidligere borgerkrigsramte ø kan med listen i hånden inddrage og indefryse al ejendom, arrestere og afhøre folk, der kender personer på listen, ligesom det nu er strafbart at have kontakt til personer og organisationer på listen.

I alt optræder 424 navngivne tamiler på listen, heraf 25 med adresse i Danmark.

Herning Folkeblad har mødt én af de fem lokale på listen.

- Min mor på 73 år må ikke længere komme ind i sit eget hus, fordi det er blevet beslaglagt af staten. Min moster, der er 66 år, er blevet arresteret. Jeg er bange for, hvilke andre konsekvenser det kan have for familien, hvis mit navn kommer mere frem i medierne, siger vedkommende.

Herning Folkeblad har også talt med Maheswaran Ponnampalam, Herning, der er formand for Dansk Sammenslutning af Tamilske Foreninger. Han håber, den danske regering vil sætte Sri Lanka under diplomatisk pres.

- Vi vil opfordre den danske regering til i samarbejde med EU at bede Sri Lankas regering om at fjerne navne fra listen, med mindre der kan føres bevis for, at de pågældende personer har gjort noget ulovligt, siger Maheswaran Ponnampalam.

Folketingsmedlem for Enhedlisten Christian Juhl opfordrer, efter at Folkebladet har gjort opmærksom på sagen udenrigsministeren til at komme på banen. Han siger:

- Vi har nu sendt et spørgsmål til udenrigsministeren for at finde ud af, om vi kan gøre noget for disse borgere.