FDM: For dårlig kontrol - slå hårdere ned på synssyndere

FDM vil have skærpet kontrollen over for synshaller, der godkender uforsvarlige biler.

Synshal, FDM
Foto: TV 2 Nord

Forenede Danske Motorejere, FDM, opfordrer nu myndighederne til at skærpe både kontrol og straf over for synshaller, der syner biler, som egentlig burde være kasseret.

- Hvis en synshal gentagne gange falder igennem, eller der dukker episoder op som den her, så må man overveje, om den fortsat skal have lov til at syne biler, fortæller Per Alkestrup, der er juridisk afdelingschef ved FDM.

FDM er en interesseorganisation, der, som navnet indikerer, repræsenterer bil- og motorejere. Og det sker for ofte, at medlemmerne klager over dårligt synsarbejde.

- Vi støder desværre jævnligt på forbrugere, der har købt nysynede biler, og så viser det sig, at de er rustne, eller at der er andre grundlæggende ting, som ikke er i orden ved bilen, siger afdelingschefen.

Hvert 568. syn kontrolleres
Årligt synes der ifølge Færdselsstyrelsen 1.250.000 biler i Danmark. Af dem foretages der kontrol i 2.200 tilfælde. Det svarer til 0,18 procent - eller at hver 568. bil, der bliver synet, kontrolleres efterfølgende.

Synshal i Viborg centrum for synssvigtssag
Det er Jeppes Bilsyn i Viborg, der de seneste dage har været centrum i den negative omtale. Synshallen har fornyligt synet to biler, der burde være kasseret på grund af bremseproblemer i det ene tilfælde og en rådden forbro i det andet. Over for Viborg Stifts Folkeblad kalder han førstnævnte for en hetz, mens han mistænker den anden sag for svindel.

- Ifølge synsrapporten har jeg selv synet bilen. Og jeg har en mistanke om, at det ikke er den samme bil, som jeg har haft på liften, forklarer han til Viborg Stifts Folkeblad.

TV MIDTVEST fortalte torsdag kl. 19.30 om endnu en utilfreds bilejer, der har købt en nysynet bil. Den er også blevet godkendt ved Jeppes Bilsyn i Viborg.

2:21