FCM's unge talenter taber til Barcelona i de døende minutter

FCM's talenter spillede lige op med Barcelonas U19-hold, men måtte se sig slået 1-3 på to mål kort før tid.

FCM u-19

FC Midtjylland bider i disse dage skeer med de allerstørste fodboldklubber i verden.

Torsdag spiller midtjyderne mod Manchester United i Europa League efter at have slået det engelske storhold 2-1 i den første kamp i sidste uge.

Tirsdag var det så spanske FC Barcelona, der fik besøg af FC Midtjyllands U19-hold i ungdommens Champions League, også kaldet Youth League.

Men spanierne blev i ottendedelsfinalen endestationen for FCM, der efter en tæt kamp måtte se sig slået 1-3 på to mål kort før tid.

Det var da også talenterne fra Barcelona, der satte sig på kampen i starten, hvor FC Midtjylland kun kom frem til chancer på kontraangreb og dødbolde.

Men uskarphed fra begge hold betød, at den første halve time ikke bød på et eneste mål.

Det ændrede sig efter 34 minutter, da FCM's Mads Thychosen smed et indlæg ind foran mål. Her endte den hos Barcelonas Eric Montes, der i stedet for at cleare bolden sparkede den i eget net.

Mere blev det ikke til i første halvleg, og tilskuere som Barcelona-legenden Carles Puyol måtte se FCM gå til pause med en føring på 1-0.

I pausen fik Barcelona-spillerne indstillet sigtekornet, og kort inde i anden halvleg lykkedes det spanierne at udligne.

FCM-forsvaret fik ikke sparket et indlæg ordentligt væk, og så kunne Barcelonas Théo Chendri score fra kanten af feltet med et flot langskud.

Det regnede næsten med gule kort i kampen, og efter 75 minutter blev FCM reduceret til ti mand, da Andreas Murbeck greb fat i en modspiller og stoppede en stor målchance til Barcelona.

Ti minutter senere blev det Barcelonas tur til at spille med ti mand, da selvmålsskytten Eric Montes fik sit andet gule kort efter et frispark.

Kampen var tæt i næsten 90 minutter, men kort før tid brændte det sammen for FCM-forsvaret.

Først var det indskiftede Anders Hagelskjær, der gled og missede en tackling, hvilket gav en fri chance til Barcelonas Seung-Woo Lee, som scorede til 2-1 efter 89 minutter.

Og kort efter blev det også 3-1, da endnu en fejl i det midtjyske forsvar gav plads til Carles Aleñá, der i overtiden lukkede kampen til Barcelonas fordel.

FCM har tidligere slået storholdet Atlético Madrid ud af turneringen, men er altså nu selv ude, da der kun spilles én kamp i ottendedelsfinalerne.