FC Midtjylland ude af guldkamp i Superligaen

Et sprudlende FC København-hold satte FC Midtjylland på plads i Parken, hvor hjemmeholdet sejrede 5-3.

Man bør muligvis vente et par uger med at kåre FC København som dansk mester i denne sæson. Men efter søndag kan man i hvert fald afskrive FC Midtjylland som titelbejler.

Hjemme i Telia Parken vandt FC København med 5-3 over FC Midtjylland i en vanvittig fodboldkamp, hvor FCK var bedst, men hvor midtjyderne gang på gang pustede ny spænding ind i kampen.

Med resultatet er afstanden mellem de to klubber 11 point i topholdet FCK's favør.

Den store overraskelse Sønderjyske på andenpladsen er syv point efter FCK med seks spillerunder tilbage, og alt andet end et FCK-mesterskab vil være dybt sensationelt.

FC Midtjylland var rejst til København for at puste nyt liv i titelkampen, men mislykkedes.

Massivt FCK-pres

FCK pressede intenst i kampens første ti minutter, og bolden flyttede sig stort set kun væk fra det midtjyske felt, når udeholdet skulle give bolden op efter en af hjemmeholdets scoringer.

Dem faldt der to af i de første ni minutter. Først smældede anfører Thomas Delaney med sin pandebrask bolden i nettet efter et hjørnespark fra Ludwig Augustinsson efter fem minutter.

Fire minutter senere kom indlægget fra den anden back, Peter Ankersen, i højreside, og denne gang var det Federico Santander, der dirigerede en suveræn servering i netmaskerne til 2-0.

FCM kom siden lidt bedre med i kampen, som dog stadig var stærkt domineret af hjemmeholdet.

Udeholdet var ikke i nærheden af at skabe chancer, mens FCK's faldt på samlebånd. Med lidt større skarphed og en smule held havde Delaney scoret hattrick i den første halve time.

Samtidig med han er ligaens vel nok mest dominerende midtbanespiller, har han udviklet sin målnæse. Tre mål har han nu scoret den seneste måned, pokalturneringen medregnet.

I minutter efter pausen var han atter tæt på med et hovedstød på overliggeren, men i stedet reducerede Martin Pusic efter klumpspil på den første FCM-mulighed.

Men FCM-glæden blev kort. Mindre end et minut senere var FCK igen foran med to mål, da Benjamin Verbic efter et gennembrud sparkede 3-1-målet ind i hjørnet.

Så havde man pludselig en fodboldkamp. Jakob Poulsen tilsatte den spænding på ny, da han efter en time sendte et frispark fra mere end 20 meter op i målhjørnet til 2-3.

I fortsættelsen var det igen FCK, der skabte de fleste chancer. Nicolai Jørgensen omsatte den største af dem til 4-2, da han 13 minutter før tid scorede sikkert på et straffespark begået mod Youssef Toutouh.

Men FCM nægtede at overgive sig. Otte minutter før tid sendte Jakob Poulsen igen et frispark fra 20 meter direkte i mål. Denne gang via stolpen til 3-4.

Så var det igen hjemmeholdets tur til at stramme sig an. Fem minutter før tid landede et hjørnespark foran Nicolai Jørgensen, der hamrede 5-3-målet i kassen som afslutning på målorgiet.