FCM træning overvåges oppefra

FC Midtjylland bruger en drone til at filme deres træning, og den er gået hen og blevet ret uundværlig for de danske mestre.

fcm_drone.jpg
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Alle midler bliver taget i brug på træningsbanen hos FC Midtjylland, så de kan være et skridt foran konkurrenterne. Klubben er den eneste, som bruger en drone under træningen – og det giver et helt andet perspektiv på spillernes ageren.

Derfor er dronen ved at være ret uundværlig.

- Vi kan se alle aktører på banen, så spiller vi 11 mod 11, så kan vi se både forsvarskæder og de forreste. Så kan vi se, hvordan holdet hænger sammen både i offensiven og forsvar. Det er nogle af de billeder andre kameraer ikke kan fange med samme skarphed, siger Brian Priske, assistenttræner, FC Midtjylland.

FC Midtjylland begyndte at bruge det førerløse luftfartøj for fire år siden, og det havde eksempelvis en stor værdi, da klubben ændrede system sidste år. Så selvom det er blevet svært for spillerne at gemme sig under træningen, er de også godt tilfredse.

- Det er rigtig fedt. Nogle gange har vi spillere tendens til at synes, vi er fantastiske, men så kan vi se, at det ikke var helt så godt, som vi troede. Specielt det taktiske ser vi efter, siger venstre back Marc Dal Hende.

- Jeg er begyndt at bruge den til individuelle klip også, da det giver fugleperspektiv over bane og vores forskellige øvelser. Der er specifikke øvelser, hvor man kan få et godt overblik over spillet - både retninger, placeringer og beslutninger man tager som målmand og markspiller kan man se, hvordan og hvorledes med et nyt perspektiv, supplerer målmand Jesper Hansen.

Sådan ser det ud, når træningen ses fra oven.
Sådan ser det ud, når træningen ses fra oven.
Foto: FC Midtjylland

Et billede siger mere end tusinde ord

FC Midtjylland er ikke de første til at filme deres træningspas for at kunne optimere, men der er ingen af konkurrenterne, som har taget skridtet med en drone.

- Forhåbentlig rent taktisk skulle vores spillere gerne kunne opfatte det lidt hurtigere og en hurtigere forståelse for de ting, som vi gerne vil. Man plejer at sige, at et billede siger mere end tusinde ord -her får vi masser af billeder på. Så det er relativt let for os at prøve at forklare de her spillere med ord, men noget andet er, at vi kan vise dem de her billeder, og det kan vi se har en sindssygt god effekt på de her drenge, siger Brian Priske.

Træningsmakkeren fra oven har dog en ulempe, som ikke er helt til at overse. Eller overhøre, rettere sagt.

- Det lyder som en kæmpe stor hveps der flyver over os hele tiden, siger Marc Dal Hende.

- Den lyder lidt som en stor bisværm. Det er vist det eneste negative der er at sige om den, siger Jesper Hansen.

Om dronen har virket i denne uges træning vil vise sig på lørdag, når FC Midtjylland møder på Hobro på hjemmebane.

2:00
Alle midler bliver taget i brug for at være den bedste fodboldklub. FC Midtjylland bruger som de eneste en drone.