FCM-træner: Ingen pindsvinefodbold

FC Midtjylland kan ikke bare forsvare sig til et godt resultat mod Napoli, siger cheftræner Jess Thorup.

Med to sejre i to kampe indtil videre i Europa League har FC Midtjylland skaffet sig et udgangspunkt for videre avancement, som betyder, at et enkelt point mod Napoli torsdag kan være endog meget brugbart.

FCM-træner Jess Thorup erkender, at det ene point på forhånd kan virke attraktivt, men det skal ikke sikres med defensiv pindsvinefodbold. Det kan holdet nemlig slet ikke finde ud af, lyder det fra cheftræneren.

- Jeg mener ikke, vi er et hold, der kan stille sig ned, som man kan se italienske hold gøre, og så spille efter ét point, siger Jess Thorup.

- Vi går ind til kampen med en tro på, at vi kan få tre point, men jeg er enig i, at ét point kan være et rigtig fint resultat, tilføjer han.

Selvom holdet bliver sendt på banen med besked om at jagte sejren, så ved Jess Thorup også godt, at holdet i perioder af kampen vil komme under hårdt pres på egen banehalvdel fra de italienske stjerner. Her er det vigtigt ikke at gå i panik.

- Napoli spiller i perioder med højt, aggressivt pres, og der skal vi også have nogle spillere, som tør spille sig ud af de ting, siger FCM-træneren.

- Der vil også være perioder af kampen, hvor vi formentlig bliver løbet lidt over ende, forudser Jess Thorup.

I italienske medier spekuleres der i, at Napoli-træner Maurizio Sarri vil spare adskillige af de største profiler, som han også har gjort i de to foregående kampe i Europa League. Men det får ikke Jess Thorup til at sænke respekten for gæsterne.

- I de to kampe, de har spillet hidtil i Europa League, har de stillet med deres såkaldte andethold, og der har de vundet 5-0 over Club Brugge og 2-0 over Legia Warszawa. Det vidner noget om, hvilken kvalitet deres spillere besidder, lyder det fra Jess Thorup. /ritzau/