FCM-træner: Dårlig planlægning

To af sæsonens mest vigtige kampe hos håndboldkvinderne afgøres på kun tre dage.

270413_Helle_Thomsen.jpg

Det er udtryk for dårlig planlægning, når DM-semifinalerne hos håndboldkvinderne skal afgøres på tre dage - sådan lyder det fra FC Midtjyllands cheftræner Helle Thomsen.

- Hvis man for eksempel er ramt af sygdom eller en skade, risikerer man at have en spiller, der er ude i to af de vigtigste kampe. Derfor synes jeg, at det er dårlig planlægning, men det er selvfølgelig ens for alle fire hold, siger hun.

Thorsgaard: Ærgerligt

FC Midtjylland spillede i den første kamp fredag uafgjort mod Viborg HK - og allerede søndag afgøres det, hvem der når finalen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det hele skal afgøres over tre dage, siger FCMs landsholdsspiller Susan Thorsgaard, der dog samtidig understreger, at hun og holdkammeraterne er helt klar til kampen - selv om de er trætte.

Helle Thomsens kollega i Team Tvis Holstebro, Niels Agesen, undrer sig også over, at kampprogrammet skal være så presset til sidst efter næsten ni måneders håndbold. Team Tvis Holstebro vandt den første semifinale over Randers.

Skal vises landsdækkende

Hos Dansk Håndbold Forbund har man forståelse for trænernes frustration.

- Men virkeligheden er altså lidt mere kompleks, siger chefen for DHFs turneringsafdeling, Frank Smith.

Han understreger, at programmet er blevet så tætpakket, fordi Team Tvis Holstebro ud over semifinalerne også har nået finalerne i den europæiske EHF-cup. En løsning kunne være at spille semifinalerne på en hverdag med en uges mellemrum, men så ville de ikke blive vist på landsdækkende tv, siger Frank Smith.

- TV 2 er jo vores direkte samarbejdspartner, og jeg er i parentes bemærket super glad for, at vi har fået vist de her kampe på TV 2, for det har været en super god reklame for damehåndbolden, siger han.

 

Interview med Helle Thomsen:

0:50
Helle Thomsen

 

Se indslag fra nyhederne på TV/MIDT-VEST her:

1:54
Helle Thomsen forstår ikke, hvorfor to alt-afgørende kampe skal spilles på tre dage.