FCM-træner bøjer sig for FCK's afgørende profiler

Robin Olsen og Andreas Cornelius var afgørende, mener FCM-træner Jess Thorup efter 1-3-nederlaget til FCK.

190815Thorup.jpg

FC Midtjylland tabte søndag 1-3 på udebane mod FC København, og det var tredje gang i denne sæson, at det suveræne førerhold slog midtjyderne med netop de cifre. Hele 32 point er FCM efter FCK i tabellen, og FCM-træner Jess Thorup anerkender FCK’s individuelle kvaliteter. Især FCK-keeper Robin Olsen og den dobbelte målscorer Andreas Cornelius får roser af FCM-chefen.

- Robin Olsen spillede vel én af sine bedste kampe nogensinde. Det var klasse, at han tog så mange af vores store chancer. Og Andreas Cornelius var i en klasse for sig selv. Han viste, hvorfor han snart bliver solgt til udlandet, mens Paul Onuachu (FCM-topscorer) må vente et halvt eller helt år endnu, siger Thorup.

FCM’s tjekkiske venstre Filip Novak tabte hovedstødsduellen til Andreas Cornelius ved FCK’s 1-0-mål.

- Han er bedre i luften end mig. Sådan er det. Han er meget stærk og altid svær at spille mod, siger Novak og anerkender lige som Thorup sejrsherrerne:

- Vi skabte mange chancer, men misbrugte dem også. FCK scorede på deres chancer. Det var forskellen på dem og os. De havde større individuel kvalitet på nogle pladser. Deres keeper var kampens bedste spiller.

Jess Thorup havde også pæne ting at sige om sit eget holds indsats, men erkender, at det ikke betyder alverden.

- Vi fulgte vores gameplan og skabte mange chancer. Men jeg er også med på, at vi tabte. Sikkert også til et bedre hold end os selv. I hvert fald et hold med større kvalitet på nogle enkelte positioner, siger Thorup.

FCM er efter nederlaget nummer fire i mesterskabsspillet med et point op til Lyngby på tredjepladsen.

/ritzau/