FCM tillader ikke spillere at tage til OL

FC København og FC Midtjylland har ikke tænkt sig at give profilerne fri til at spille OL for Danmark.

fcm.1.jpg

Det danske U21-landshold kvalificerede i sommer Danmark til OL i Rio de Janeiro, men det bliver efter alt at dømme et dansk landshold i en skrabet udgave, der bliver sendt af sted.
    
Turneringen kolliderer nemlig med vigtige opgaver for holdene i Alka Superligaen, og allerede nu melder flere af topklubberne ud, at man ikke har i sinde at lade spillerne få fri til at spille OL.
    
- Der er ikke nogen af vores prioriterede spillere, der kommer til at spille OL, lyder det fra FCK-direktør Anders Hørsholt til DR Sporten.
    
Hos de forsvarende mestre fra FC Midtjylland deler man den holdning, da midtjyderne har europæiske opgaver i samme periode.
    
- De resultater, vi laver i europæisk fodbold, koster i de næste fem år, supplerer midtjydernes sportsdirektør, Claus Steinlein.
    
- Men hvis vi gør det godt, så hjælper det os fremover.
    
Da OL-fodboldturneringen ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) kalender, er klubberne ikke forpligtet til at frigive deres spillere til turneringen.
    
Det har FCK og FCM altså valgt at stå fast på, uagtet at flere af klubbernes spillere givetvis er i spil til en plads på holdet.
    
OL-fodboldturneringen er for U23-landshold, men hver nation må stille med tre spillere, som er ældre.
    
/ritzau/