FCM tilbage på førstepladsen

Randers FC var i gavehumør, da de forsvarende mestre fra FC Midtjylland kom på besøg og snuppede en 2-0-sejr.

Der var tronskifte på førstepladsen i Alka Superligaen i weekendens spillerunde. FC Midtjylland er tilbage på førstepladsen, efter at holdet søndag vandt 2-0 på udebane over Randers FC. Tidligere søndag tabte FC København 0-1 ude til Brøndby, og københavnerne er dermed tre point efter FCM, som fører ligaen med 21 point.

Patrick Banggaard og Morten "Duncan" Rasmussen stod for de to FCM-scoringer på tre minutter i midten af anden halvleg. Det var nærmest to foræringer fra Randers, der efter lidt over en times spil sørgede for, at FCM vandt søndagens kamp. FCM-stopperen Patrick Banggaard fik skovlet bolden ind over stregen, da Randers-spilleren Nicolai Poulsen uheldigt havde skubbet bolden væk fra sin egen keeper Karl-Johan Johnsson efter klumpspil foran målet.

Tre minutter senere var det Randers-stopperen Mads Fenger, der uden at have orienteret sig ordentligt spillede bolden tilbage til egen keeper, men i stedet fandt en helt fri Jakob Poulsen. FCM-kreatøren ventede uselvisk på, at angriberen Morten "Duncan" Rasmussen nåede med frem og gjorde chancen endnu større, og så var 2-0-føringen i hus.

FCM var mest direkte og målsøgende i løbet af kampen, og det var ikke den store svækkelse, at holdet måtte undvære både Kian Hansen og Kristian Bach Bak i forsvaret. Morten "Duncan" Rasmussen var farlig flere gange og kunne med lidt mere kynisme havde scoret mindst et par gange mere.

Også Jakob Poulsen var tæt på at score et mål i første halvleg, men forsøget gik lige forbi den ene stolpe. Randers havde også flere chancer for at få scoret. Kantspilleren Jonas Borring havde et hovedstød efter 19 minutter, mens Alexander Fischer forsøgte sig med en udmærket helflugter kort inde i anden halvleg.

1-0-målscoreren Patrick Banggaard fik et direkte rødt kort for en hård tackling på Randers-backen Patrick da Silva efter 74 minutter, men det fik ikke afgørende indflydelse på slutfasen.