FCM-talenter med rekordsnit

Et hold unge talenter fra FC Midtjyllands akademi har i denne uge fået studenterhuen på - ovenikøbet med et flot resultat.

NK
Foto: FC Midtjylland

Langt størstedelen af deres energi og tanker bliver brugt på fodboldbanen. Men sideløbende med en lovende tilværelse akademiet i FC Midtjylland har 11 akademispillere  taget en HF-uddannelse på Ikast Brande Gymnasiums HF-linje, mens to andre har taget henholdsvis en HHX- og STX-uddannelse. Og deres faglige præstationer er bemærkelsesværdige. De har nemlig scoret et samlet karaktergennemsnit på 7,0. Det højeste i akademiets levetid.

En af de nyudklækkede studenter Nikolaj Kirk.

- Det er dejligt at være færdig, for det har været to rigtigt hårde år, men jeg synes samtidig, at det har været dejligt at man har haft fodbolden, der har været det primære, men når man så er kommet op i skolen, så har man kunnet få tankerne lidt væk fra det. Det giver nogle muligheder i fremtiden, også efter en fodboldkarriere, at du har noget at falde tilbage på, siger Nikolaj Kirk til klubbens hjemmeside.

De nye studenters præstationer har naturligvis skabt glæde hos Jimmy Laursen, der er uddannelsesansvarlig i FC Midtjylland.

- Det her beviser, at det vi siger til spillere og forældre vi rekrutterer, når de starter på akademiet, det holder vand. Det er et vigtigt ben i projekt ’det hele menneske’, og det er der en stor forståelse for hos alle trænere og ledere i klubben, siger Jimmy Laursen, der er uddannelsesansvarlig i FC Midtjylland.

Det er Jimmy Laursen, der som uddannelsesansvarlig i FC Midtjylland står for at koordinere med gymnasierne, og han har kun roser over tilgangen og indstillingen

- I skolesystemet i Ikast-Brande Kommune vil man lykkes. Det er prioriteret fra rektor til lærere, at man har en forståelse for, at man har elitesportsudøvere på sin uddannelse. Det gælder ikke kun fodbold, men også i andre sportsgrene. Her prioriterer man, at man vil lykkes med projekterne, og dermed stiller de nogle helt enestående rammer til rådighed, som man ikke ser andre steder, siger Jimmy Laursen.

 

2:21
FC Midtjylland tester i øjeblikket ni talenter fra det succesrige U19-mandskab. Spillerne har fem uger til at bevise, at de har niveau til superligaen, så der bliver kæmpet igennem til alle træninger