FCM tættere på finalen

FC Midtjyllands vandt den første DM-semifinale i kvindehåndbold mod Randers med 25-23

FC Midtjylland står med det bedste udgangspunkt inden returkampen i DM-semifinalen mod Randers HK i Dame Håndbold Ligaen.

De forsvarende mestre vandt den første kamp mellem de to hold i Randers med 25-23 og har altså både en tomålsføring og hjemmebanefordel, når den ene finalist skal findes i næste weekend.

Stærkt udlæg

Midtjyderne grundlagde sejren i kampens begyndelse med en 6-1-føring efter godt 10 minutters spil.

Randers spillede sig dog tilbage i opgøret, blandt andet ved i en periode at bytte målmanden ud med en ekstra markspiller. Det hjalp også, at FCM-spillerne tillod sig at holde en scoringspause på ni minutter inden sidebyttet.

Og havde hjemmeholdet været mere træfsikkert på straffekast, kunne der endda have stået uafgjort ved pausen. Men tre brændte forsøg fra syvmetermærket på en velspillende Sabine Englert i FCM-målet betød dog, at gæsterne førte 11-8 halvvejs i kampen.

Holdt fast i anden halvleg

Den rutinerede venstreback Katrine Fruelund og energiske Angelica Wallén på højrebacken sørgede for at holde Randers inde i kampen i anden halvleg.

De kunne dog ikke forhindre FC Midtjylland i på et tidspunkt at føre med fem mål, og det lignede en tidlig afgørelse på duellen om finalepladsen.

Randers fik dog kæmpet sig tilbage. Holdet hentede tre mål ind og havde endda bolden til allersidst, men det lykkedes ikke at reducere yderligere.

Returkampen spilles på søndag klokken 12.15 i Ikast-Brande Arena.