FCM tabte til AGF i Aarhus

FC Midtjylland måtte igen forlade banen uden tre point her til aften. De forsvarende danske mestre tabte 2-1 på udebane til AGF.

AGF gav sine fans en tidlig julegave, da FC Midtjylland fredag aften på Ceres Park blev besejret 2-1 i Alka Superligaen.

Sejren bringer AGF op på 21 point for 18 kampe i bunden af ligaen.

Nederlaget betyder, at FCM missede muligheden for at tage førstepladsen og bliver på 31 point for 17 kampe på tredjepladsen i rækken.

Dermed er FCM stadig et point efter topholdet FC København, som har spillet en kamp færre.

AGF virkede opsatte på at slutte godt af inden vinterpausen. Første halvdel af sæsonen har ikke budt på en regn af point for aarhusianerne, der inden kampen blot havde en enkelt sejr i de seneste ni ligakampe.

AGF's seneste sejr daterede sig tilbage til 18. oktober, hvor det blev 3-0 over FC Nordsjælland, så tre point var tiltrængt i Aarhus.

Hjemmeholdet kom også godt fra start og sprudlede i kampens indledning til stor tilfredshed for det fremmødet publikum, hvoraf en del stod på nogle opsatte tribuner tæt bag det ene mål.

Der var blot spillet lidt over et par minutter, da Danny Olsen splittede FCM's defensiv med en dyb stikning. Bolden endte hos Aleksandar Cavric, der sparkede i løb sparkede den i mål mellem benene på Mikkel Andersen i FCM-målet.

AGF var tæt på at øge føringen efter et kvarter ved Kim Aabech, der ved bageste stolpe var lige ved at score, men minuttet efter var gæsternes Mikkel Duelund så tæt på at udligne fra tæt hold, men her røg afslutningen forbi Steffen Rasmussen i AGF-målet.

FCM's forsvar virkede mere usikkert end normalt i første halvleg, men få minutter før pausen var Mikkel Duelund igen på spil i hjemmeholdets felt - og med succes.

Nyt mål af Duelund

Bolden blev forlænget efter et langt indkast fra Kian Hansen, og den endte hos Duelund, der udlignede til 1-1.

AGF jagtede en scoring efter pausen, hvor presset mod gæsterne blev øget. Ahmed Yasin afløste Stephan Petersen hos AGF, men der kom for alvor liv på tilskuerpladserne efter 65 minutter.

Her blev det annonceret, at AGF gav en julegave i form af 2000 gratis fadøl til tilskuerne, hvilket fik folk op af stolene.

Fire minutter senere havde AGF mere i posen.

Straffe blev afgørende

AGF's Alexander Juel Andersen blev fældet i feltet af Erik Sviatchenko, og på det efterfølgende straffespark bragte Kim Aabech køligt hjemmeholdet foran 2-1.

Kort forinden blev Pione Sisto afløst af Martin Pusic, og efter scoringen sendte FCM Awer Mabil på banen i stedet for Kristoffer Olsson, hjemmeholdet sendte Jesper Lange ind for at arbejde hårdt i stedet for Cavric.

I de sidste minutter kæmpede AGF hårdt for at holde føringen, og jublen brød ud på Ceres Park, da kampen blev fløjtet af.

FC Midtjylland har kun vundet en af deres seneste ni kampe i alle turneringer.