FCM-stjerne spillede fodbold med hjemløse

Unge hjemløse fik sig noget af en oplevelse, da Emiliano Marcondes tirsdag viste sine fodboldtricks for dem.

FCM-spiller Emiliano Marcondes var tirsdag på besøg hos unge hjemløse.
FCM-spiller Emiliano Marcondes var tirsdag på besøg hos unge hjemløse.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

FC Midtjyllands midtbaneprofil Emiliano Marcondes lagde i dag vejen forbi Potentiale-Hotellet i Herning. Her brugte han eftermiddagen på at spille fodbold med herbergets unge hjemløse.

- Jeg synes, det er megafedt at komme ud og gøre en masse unge glade og se nogle smil på dem, lyder det fra fodboldspilleren.

Én af dem, der var med til dagens træning, er Kevin Richter Lundsgaard.

- Det har været en fed mulighed - ikke bare for mig, men for os alle sammen. Vi har vist, at vi er ét stort fællesskab, siger han.

- Det var lærerigt i stedet for, at det var en træner. Nu var det en professionel, der kan vise nogle lidt andre ting.

Gør en forskel for de unge

Årsagen til, at Emiliano Marcondes har vist tips og tricks til de unge på herberget, skal findes i et samarbejde. Det seneste stykke tid har beboerne nemlig spillet fodboldfitness i et partnerskab med FCM samfund.

Ifølge forstanderen på Potentiale-Hotellet har det en kæmpe værdi for beboerne, at en FC Midtjyllandspiller har lyst til at bruge sin tid sammen med dem. 

- Dels betyder det, at de føler sig set. At der er nogen, der er opmærksomme på den problemstilling, at de ikke har noget sted at være – at de ikke er blevet mødt i de problemer, de går og har, siger Sisse Fjord Nielsen.

FCM Samfunds aktiviteter spreder sig over 11 kommuner.  

26:41
På transfervinduets sidste dag hentede FC Midtjylland én af Superligaens tidligere målkonger, Emiliano Marcondes, hjem til dansk fodbold igen.  Han tror på, han kan være med til at gøre FCM til dansk mester. Se eller gense Fodboldfamilien med Emiliano Marcondes lige her.