FCM stærkt på vej mod anden runde i Europa League kval

FC Midtjylland tog et stort skridt mod anden runde torsdag aften i første kamp mod Derry City. Det blev fejret på banen efter kampen

Arkivfoto
Arkivfoto

FC Midtjylland ligner mere end et godt bud på et hold, der er klar til næste kvalifikationsrunde til gruppespillet i Europa League.

Torsdag aften var irske Derry City på besøg i Herning i den første af fire runder i kvalifikationen, og det blev en overkommelig opgave for FCM.

Midtjyderne vandt opgøret med hele 6-1, og dermed skal utrolig meget gå helt galt i returopgøret i Irland om en uge, hvis ikke FCM skal booke billet til anden kvalifikationsrunde.

FCM skulle blot bruge fire minutter til at bringe sig foran.

Jakob Poulsen tog et frispark og sendte bolden ind i panden på Marc Dal Hende, der headede FC Midtjylland foran 1-0.

Efter 14 minutter tog hjemmeholdet et hjørnespark, og bolden endte hos Kristian Riis, der fladt fik den drejet i nettet til 2-0-føring.

Med tre minutter tilbage af første halvleg, blev Paul Onuachu væltet omkuld i det irske felt, og Jakob Poulsen sparkede sikkert bolden i mål til 3-0.

I det 53. minut kunne Onuachu have udbygget føringen, men hovedstødet gik lige forbi målet.

Simon Kroon blev sendt afsted af Marc Dal Hende tæt på en times spil, og Kroon drejede bolden forbi Derry-keeper Gerard Doherty til 4-0 med en fiks teknisk detalje.

Tre minutter senere slog Kroon til igen. Irerne var spillet helt tynde, og ganske udækket kunne Simon Kroon banke bolden i mål til 5-0.

Derry City fik så lov at lege med efter en forsvarsfejl hos midtjyderne, da Ronan Curtis reducerede til 1-5 efter 66 minutter.

Bozhidar Kraev lukkede opgøret med sin scoring til 6-1