FCM slår Nykøbing Falster i intens dyst om CL-kvartfinale

I Champions League-kvartfinalen møder FC Midtjylland makedonske HC Vardar efter lørdagens sejr over NFH.

FC Midtjylland slog Nykøbing Falster, og de er dermed blandt de sidste otte hold i Champions League.

FC Midtjyllands håndboldkvinder er med blandt de sidste otte hold, når der i april spilles kvartfinaler i Champions League.

Det står klart, efter at holdet lørdag aften besejrede Nykøbing Falster 24-20 i en direkte duel om fjerdepladsen i Champions Leagues gruppe 1 og dermed tog kvartfinalebilletten.

En intens dyst blev afgjort i anden halvleg, da FCM lukkede af for Nykøbings angreb og trak fra.

Forinden havde de forsvarende mestre fra Györ nemlig vundet over Krim Ljubljana, hvilket betød, at sidstnævnte havde udspillet sin chance i kampen om den sidste kvartfinaleplads.

Derfor blev kampen mellem de to danske mandskaber en direkte dyst om avancement.

Kampens indledning blev målfattig. Der gik tre minutter, før Lærke Nolsøe åbnede scoringen for Nykøbing Falster efter en fornem aflevering fra Kristina "Mulle" Kristiansen.

FCM-profilen Veronica Kristiansen kom i gang efter fem minutters spil, da hun svingede den stærke højrearm og udlignede gæsternes føring.

Efter ti minutter var der bare scoret fem gange, og generelt havde målmændene i begge ender en god første halvleg.

Nykøbing løb ind i en periode på mere end ti minutter uden scoring, og det udnyttede FCM til at bringe sig foran 10-6.

Nykøbing Falster fik dog svaret igen inden pausen, hvor FCM var foran 10-9.

Svenske Johanna Westberg udlignede til 10-10 med sin fjerde scoring 43 sekunder inde i anden halvleg.

FCM's Louise Burgaard måtte tage plads på bænken med en ispose på knæet, men FCM blev alligevel ved med at bringe sig foran.

Midtvejs i anden halvleg var de midtjyske kvinder foran 17-15.

Med ni minutter igen kom FCM også på 20-16, og det kunne Nykøbing Falster ikke svare igen på.

Med sejren er FCM klar til kvartfinalen, hvor de makedonske vicemestre fra HC Vardar venter i en duel over to kampe. Begge opgør spilles i april.