FCM skuffer og taber knebent CL-opgør i Slovenien

Håndboldkvinderne fra FC Midtjylland måtte kigge langt efter CL-point, da RK Krim hjemme vandt 24-23.

Arkivfoto af FC Midtjyllands Linn Blohm.

FC Midtjylland var favorit ude mod RK Krim i Champions League søndag, men måtte efter en rodet kamp se sig besejret.

Det tidligere slovenske storhold, der slet ikke har tidligere tiders styrke længere, vandt hjemme 24-23 og satte dermed to vigtige point ind på kontoen i hovedrunden.

Nederlaget betyder, at FCM ligger sidst i gruppe 1 med to point, mens RK Krim kravlede op på fire point ligesom Nykøbing Falster Håndboldklub, efter at alle hold i gruppen har været i kamp.

Opgøret var generelt en uskøn og fejlfyldt affære, da gruppens to bundhold tørnede sammen i Ljubljana.

FCM var fint med i indledningen, men efter et misbrugt forsøg bragte slovenerne sig foran 7-4 ved indgangen til halvlegens sidste kvarter.

Annika Jakobsen misbrugte fra fløjen, men det danske hold fik reduceret for blot at indkassere igen umiddelbart efter til slovensk 8-5-føring.

Den blev øget til fire mål efter stor forvirring i den midtjyske offensiv, hvor bolden blev erobret, og RK Krim efterfølgende scorede.

FCM fik dog kontakt ved 8-9, og Tonje Løseth bragede bolden i mål og udlignede.

Tekniske fejl og et skuffende niveau prægede halvlegen, som endte med 11-11 ved pausen.

Med sin ottende scoring i kampen bragte Veronica Kristiansen FCM foran, og hurtige kontrascoringer bragte hurtigt det danske mandskab foran 15-11.

RK Krim blev løbet over ende i indledningen, men fik barberet afstanden og udlignet til 16-16, mens det stadig flød med tekniske fejl i opgøret.

FCM tog en 20-18-føring med ind i det sidste kvarter, men formåede ikke at vise forskellen og trække afgørende fra, og det blev 20-20.

Tonje Løseth øgede til 22-20 med ti minutter igen, men slovenerne reducerede for nemt og udlignede to gange med 23-23 i slutfasen.

Med to minutter igen var FCM bagud 23-24, og ansvaret lå hos Veronica Kristiansen, der satte Burgaard op. Afslutningen blev reddet, men med 20 sekunder igen var FCM på bolden.

Muligheden blev dog spildt i det sidste angreb, og FCM måtte skuffede rejse hjem uden point.