FCM sejr i hus

FC Midtjylland slår Randers og stormer i DM-finalen

Randers HK kunne ikke stille noget op i semifinalen ude mod FC Midtjylland, som vandt kampen uden problemer.

FC Midtjyllands håndboldkvinder er klar til DM-finalen efter en 25-23-sejr på hjemmebane over Randers HK.

Samlet vandt FC Midtjylland med 50-46, efter at midtjyderne havde vundet den første semifinale i Randers med 25-23.

Derfor blev der aldrig spænding om det samlede resultat, fordi Randers havde alt for svært ved at score på et stærkt midtjysk forsvar og det meste af tiden var bagud med et par mål eller mere.

I første halvleg forsøgte Randers at ryste hjemmeholdet, men det lykkedes ikke at få en hurtig føring, der kunne gøre FCM-spillerne nervøse.

FCM's venstrefløj Fie Woller brændte dog to friløbere i midten af første halvleg, og det var den slags afbrændere, der kunne koste dyrt i forsøget på at gå samlet videre.

Cheftræner Helle Thomsen tog en timeout og forklarede, at der skulle mere kølighed til i afslutningerne, og det hjalp lidt på FCM's effektivitet foran mål.

De to jyske hold fulgtes dog pænt ad i de første 30 minutter, som endte 21-11 til FCM-mandskabet.

I anden halvleg kom FC Midtjylland hurtigt yderligere foran, men Randers troede stadig på det helt indtil slutminutterne.

Med tre minutter tilbage af kampen blev Randers ramt af en to minutters udvisning, og kort efter gjorde Fie Woller det til 25-22.

Og så mistede Randers-spillerne troen på det, selv om Katrine Fruelund fik reduceret en enkelt gang til slut.

I DM-finalen skal FC Midtjylland møde Viborg HK, som vandt den anden semifinale over Team Esbjerg. Finalerne spilles 17. og 21. maj.