FCM registrerer veteraner

FC Midtjyllands europæiske opgør mod græske Panathinaikos på torsdag kan udvikle sig til en farce.

140814Priske.jpg

En mulig konflikt mellem fodboldspillerne og de danske fodboldklubber betyder, at samtlige førsteholdsspillere i FC Midtjylland strejker fra på mandag. Derfor har klubben været nødt til at udtage en noget alternativ trup til kampen.

Assistenttræner Brian Priske og målmandstræner Henrik Ipsen er blandt dem, der er endt på holdkortet, fordi Spillerforeningen har varslet strejke.

- Det er et led i den registrering, vi skal gøre mod UEFA. Vi skal kunne stille med et hold under alle omstændigheder, og det er de konditioner, der er lige nu. Guderne må forbyde, at min sælger Kim Christensen kommer på banen, det vil jeg have det skidt med, siger Hans Krabbe, administrende direktør i FC Midtjylland, til TV MIDTVEST.

Mister mange millioner

Spillerforeningen og de danske fodboldklubber sidder i øjeblikket i overenskomstforhandlinger. Siden april har de ikke kunnet blive enige, og nu vil spillerne strejke få dage inden FCM, AaB og FCK skal spille europæisk kvalifikation.

- Vi står i en situation, hvor dansk klubfodbold i næste uge på 48 timer risikerer at miste 230-40 millioner kroner i indtægter. Plus at vores rankingsystem bliver fuldstændig smadret, så vi de næste 5-6 år vil være milevidt fra at komme i europæiske gruppespil. Det kan måske koste os en halv milliard på sigt, siger Hans Krabbe.

Spillerne kæmper i forhandlingerne for at sikre sig efteruddannelse og sammenhæng mellem arbejdstid og løn. Brian Priske håber, at hans plads på torsdag ikke bliver på banen, men på sidelinjen.

- Både for min egen skyld og for dansk fodbolds skyld så skal vi have det her løst inden de europæiske kampe, siger Brian Priske.

Se indslaget fra aftenens udsendelse

2:00
FC Midtjyllands europæiske opgør mod græske Panatinaikos på torsdag, kan udvikle sig til en farce. En mulig konflikt mellem spillere og fodboldklubber betyder spiller-strejke fra på mandag. Derfor har FC Midtjylland udtaget en noget alternativ trup til torsdagens kamp