FCM om DBU-forslag med kvindehold: Gulerod i stedet for pisk

DBU's Kvindekommission vil have Superliga-klubber til at lave et elitekvindehold. Fedt med fokus, siger FC Midtjylland. Men hellere gulerod end pisk.

Claus Steinlein
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mandag aften spiller det danske kvindelandshold i fodbold VM-kvalifikationskamp mod Ukraine i Viborg. Samme dag foreslår DBU's Kvindekommission blandt andet i en pressemeddelelse, at alle Superliga-klubber skal oprette et elitekvindehold for at styrke kvindefodbolden i Danmark.

- Siden EM har vi oplevet et øget fokus på kvindefodbolden i Danmark. Det er et momentum, som skal udnyttes, så det er ikke nu, at vi skal hvile på laurbærrene. Det skyldes også, at landene omkring os allerede er i fuld sving med at rulle deres ambitiøse planer ud,” siger formand Helle Thorning-Schmidt.

Et forslag, der får en blandet modtagelse hos FC Midtjylland.

- Først og fremmest synes jeg, det er fedt at høre, at der er fokus på kvindefodbold, og man kan jo se, hvordan slutrunden har gjort, at der er masser af fokus på fodbold. Om man skal tvinge klubberne til det; det synes jeg altid, man skal have en god snak om, for jeg tror mere på gulerod end pisk generelt i livet, forklarer administrerende direktør Claus Steinlein.

Han påpeger samtidig, at klubben allerede har mere end 160 samarbejdsklubber, hvor det ikke kun handler om mænd.

- I de klubber laver vi allerede tiltag for pige- og kvindefodbold. Det er jo ét af de tiltag, der har været rigtig stor fremgang på. Vi gør også noget i vores område for at uddanne pigefodbold-trænere og give dem nogle oplevelser, siger han.

Har I som klub et ansvar for at sikre, at også kvinder har mulighed for at spille på højt niveau med gode faciliteter?

- Det, synes jeg, er et fælles ansvar. Det er ikke kun Superliga-klubberne. Det er et samfundsmæssigt ansvar med DBU i spidsen.

Måske i fremtiden, men ikke nu

Kvindekommissionen har også fremlagt den målsætning, at fodbold skal være den største pige- og kvindeidræt i Danmark. Det betyder derfor, at DBU inden 2025 skal have opfyldt sin målsætning om minimum 135.000 piger og kvinder som medlemmer. FCM-direktøren tror da også på endnu flere hunulve i fremtiden.

- Når man ser FC Midtjylland-fodbold ude i fremtiden, kommer det også til at have noget pigefodbold på én eller anden måde. Jeg synes ikke, vi er klar til det lige nu. Vi har rigeligt at se til med at få virksomheden til at køre, men på et tidspunkt tror jeg også, man ser FC Midtjylland være en del af det, afslutter han.

5:13