FCM-komet har fået en flyvende start

FC Midtjyllands unge angriber Alexander Sørloth har imponeret alt og alle, siden han skiftede til ulvene i sommers.

21-årige Sørloth er flyvende i FC Midtjylland.
21-årige Sørloth er flyvende i FC Midtjylland.
Foto: Henning Bagger - Scanpix

FC Midtjyllands Alexander Sørloth er blevet manden hele fodbolddanmark taler om. Med otte mål i 13 kampe i Superligaen er nordmanden en stor del af midtjydernes succes. Også hos fansene er den 21-årige angriber blevet bemærket. 

- Han er hurtig og har god fysik, siger en af de unge fans, som TV MIDTVEST møder under ulvenes træning på grønsværen i Ikast.

De er kommet for at overvære idolernes sidste træning inden weekendens kamp mod Lyngby. 

- Han sparker virkelig godt, siger en anden, mens en tredje mener, at Sørloth nok er den bedste på FC Midtjyllands hold. 

I sommeren 2017 skiftede Sørloth til FC Midtjylland fra den hollandske klub, FC Groningen, og fra første dag har han imponeret alle i og omkring klubben. 

- Alexander har taget fodbold-Danmark med storm, og han har måske også taget os andre med storm ved at præstere, som han har gjort. Én ting er mål, men han laver også assists, så han er rimelig hot i øjeblikket. Det er ingen hemmelighed, lyder det fra cheftræner, Jess Thorup. 

Det går godt for både Sørloth og FC Midtjylland i øjeblikket, men den 21-årige angriber har endnu større drømme. 

- Jeg har lyst til at vinde Superligaen med Midtjylland. Det har jeg sagt noget tid nu, og det er det, der er min målsætning, siger Sørloth.

Unge Sørloth har ikke sit talent fra fremmede. Han er nemlig søn af den norske fodboldlegende, Gøran Sørloth, der har spillet 55 A-landskampe og scoret 15 mål. I maj 2016 kunne sønnike gøre faderen kunsten efter, da han den 29. maj spillede sin første A-landskamp mod Portugal. Blot tre dage senere scorede han sit første mål for landsholdet, da Norge mødte Island den 1. juni.

Med sine otte mål ligger Alexander Sørloth på en fjerde plads på Superligaens topscorerliste, mens holdet lige nu er placeret på ligaens 2. plads. Kun ét point efter FC Nordsjælland, som har spillet en kamp mere end ulvene. 

1:47