FCM knuser FCK og skaber klart forspring i superligatop

FCM fører nu Superligaen med syv point, efter at holdet søndag fortjent vandt 4-1 over guldduellanten FCK.

Sory Kaba fik som den første bolden i nettet i dagen topbrag.

I søndagens topopgør var FC Midtjylland klart bedst og slog fortjent FC København hjemme med 4-1 efter et intenst og målrigt opgør.

Midtjyderne var bedst i stort set alle spillets facetter, og med to mål fra dyrtindkøbte Sory Kaba kunne FCM øge forspringet i toppen af tabellen.

Efter 16 spillerunder er status nu, at Midtjylland fører 3F Superligaen med syv point ned til FCK på andenpladsen, som har 34 point.

I stort set hele kampen var FC Midtjylland bedst, og holdet havde faktisk mange chancer for at score yderligere, og på den måde kunne facit være blevet endnu værre for FC København.

En masse dueller og hård fight prægede første halvleg, men FCM kreerede klart flest chancer og var også bedst.

Efter 28 minutter bragte FCM sig også i front, da angriber Sory Kaba efter hektik og dueller i feltet hamrede bolden ind til 1-0.

Målrig anden halvleg

Flere gange efterfølgende var FCM tæt på at score til 2-0, men blandt andet overliggeren stod i vejen for hjemmeholdet.

Men i det 42. minut kom den forløsende 2-0-scoring for FCM.

Et gennemspillet angreb endte på højrekanten, hvor et præcist og hårdt indlæg fandt vej til brasilianske Evanders pande, og han dirigerede bolden i kassen.

Seks minutter inde i anden halvleg fik FCM også udbygget føringen yderligere.

Kaba fik hovedet på et frispark fra siden, og dermed scorede han sit andet mål i kampen.

Men udeholdet fik hurtigt svaret igen fire minutter senere, da angriber Dame N'Doye hamrede reduceringen til 1-3 ind.

Men hjemmeholdet, som virkede en smule rystet efter reduceringen, var ikke færdig med at score.

Forsvarsgeneral Erik Sviatchenko fik flot headet 4-1-scoringen i mål efter et hjørnespark.

Derefter kørte Midtjylland sikkert sejren hjem og fik fortjent tre vigtige point i topstriden, inden der er landskampspause i ligaen.