FCM inviterer asylbørn til kamp

50 børn mellem 12 og 17 år besøger MCH Arena til aftenens Superligaopgør mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

FCM_logo_flag.jpg

I aften gæster FC Nordsjælland MCH Arena i Superligaen. Hvor FC Nordsjælland er vanlige gæster på heden, er der andre, der ikke er så vant til at komme til fodbold.

Til aftenens kamp besøger også 50 asylsøgende børn mellem 12 og 17 år fra Børnecenter Vestervig MCH Arena, hvor de skal følge topkampen fra tribunen.

- Vi gør det for at få dem lidt ud fra centret og for at få dem ud blandt danskere, så de oplever at komme ud i samfundet. Det gør det lettere for dem at blive godt integreret, når de har prøvet at være ude og begå sig, forklarer Lars Ravnsmed, der arbejder på Børnecenter Vestervig til FCM's hjemmeside.

Det var Børnecenter Vestervig, der foreslog FC Midtjylland, at børnene skulle til fodbold.

- Vi blev rigtig glade for henvendelsen fra Børnecenter Vestervig. Og vi er både glade for, men også stolte over, at vi kan være med til at give de her børn og unge en god oplevelse på MCH Arena. Det ligger os meget på sinde at vise social ansvarlighed, og derfor var vi heller aldrig i tvivl om, at selvfølgelig skulle børnecentret inviteres til fodbold, siger Michael Munch, der arbejder med CSR i FC Midtjylland.

Lars Ravnsmed håber, at asylbørnene får en oplevelse og noget sammenhold ud af turen, og så er det ikke tilfældigt, at de har valgt en fodboldkamp.

- Vi har mange, som går op i fodbold, og sport har meget fokus hos os. De spiller fodbold stort set hver dag efter skole, så det er dejligt at kunne tilbyde dem at komme ud på et stort stadion og opleve stemningen til en fodboldkamp. Samtidig har FC Midtjylland flere afrikanske spillere, og det giver vores afrikanere mulighed for at spejle sig i dem. Der er mange muligheder i livet, og fodbold kan være en af dem, siger Lars Ravnsmed.

FCM har tabt fire i streg - er favoritter

I kampen, der begynder kl 18.30, er ifølge spiludbyderne FC Midtjylland favoritter. Det er på trods af, at de har tabt fire kampe i træk til FC Nordsjælland. Vi skal tilbage til den 16. september 2013 for at finde FC Midtjyllands seneste sejr over de tidligere mestre fra Farum, der indtager fjerdepladsen i ligaen med 20 point.

I de seneste ti indbyrdes kampe har FC Midtjylland kun vundet tre kampe, mens to er endt uafgjort. Mens hvis FC Midtjylland skal bryde den dårlige stime, er det måske ikke et dårligt tidspunkt, eftersom de sortklædte har vundet alle seks hjemmekampe i denne sæson, og FC Nordsjælland har tabt de seneste to kampe.