FCM henter VM-spiller

FC Midtjylland opgraderer i angrebet og lander en lejeaftale med Costa Rica-angriberen Marco Ureña. (foto: fcm.dk)

urena.jpg

Lejeaftalen med den 24-årige Marco Ureña fra Costa Rica blev underskrevet midt på eftermiddagen efter et endeligt lægetjek i Ikast. Lejeaftalen gælder indtil videre frem til jul.

Marco Ureña kommer fra den russiske klub FC Kuban Krasnodar og var en del af Costa Ricas succesfulde VM-hold, der nåede helt frem til kvartfinalen, hvor man blev slået ud af Holland efter straffesparkskonkurrence. Han blev indskiftet i fire af Costa Ricas fem VM-kampe, og han scorede i den første gruppekamp til resultatet 3-1 mod Uruguay.

Angriberen betegnes som en spiller med speed i fødderne og som kan score væsentligt flere mål, end han har gjort i Rusland, hvor han er noteret for 0 mål siden skiftet i 2011.

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein glæder sig over, at klubben har styrket sig med en hurtig angriber i truppen.

- Det er en dygtig spiller, vi får til klubben, og det er meget glædeligt, at aftalen er kommet på plads. Vi har længe ledt efter en hurtig angriber til at supplere vores andre angribere, og med Ureña får vi en ny dimension i truppen som kan gøre os mere alsidige, fortæller Claus Steinlein til FCMs hjemmeside.

Claus Steinlein er opmærksom på, at angriberen har spillet forholdsvis få kampe over de seneste par år, men tror samtidig på at FC Midtjylland kan forløse Ureñas talent.

- I og med at Marco Ureña ikke har spillet så mange kampe i Rusland, er det selvfølgelig en joker vi tager ind i truppen. Omvendt har spilleren altså stadigvæk været udtaget til Costa Ricas landshold og spillede under VM. Så vi tror på, at han i vores miljø kan udfolde det store potentiale, som han uomtvisteligt har, siger Steinlein.

Marco Ureña er også udtaget til Costa Ricas landshold, der snart skal samles for at spille landskampe mod Nicaragua og Panama i USA 3. og 10. september.