FCM hentede vigtig sejr mod Brøndby

Det lykkedes søndag FC Midtjylland at få en sejr i en kampen, der skulle få de trængte ulve til igen finde rytmen i Superligaen.

FC Midtjylland vandt søndag aften 2-0 over Brøndby.

FC Midtjylland var det bedste hold gennem alle 90 minutter, da de forsvarende mestre sænkede Brøndby med 2-0 på hjemmebane i Alka Superligaen.

Dermed rykker FCM op på fjerdepladsen i ligaen, to point foran Brøndby.

Publikum på MCH Arena blev budt på 90 underholdende minutter, og hjemmeholdet skabte de største og farligste chancer i en kamp, hvor Brøndby efter pausen gav comeback til anfører Thomas Kahlenberg.

Allerede efter 10 minutter ramte FCM's Filip Novak stolpen med et skud fra kanten af feltet, og den offensive back måtte også efter en halv time se stolpen stå i vejen for en flugter ved bageste stolpe.

Andrew Hjulsager forspildte Brøndbys bedste chance i første halvleg, da han væltede i feltet, hvor Johan Elmander med en smart aflevering ellers havde spillet den unge offensivspiller helt fri.

Elmander skulle dog få sin assist inden pausen, men desværre for svenskeren blev det ved en FCM-scoring.

Tre minutter før pausen fik Elmander forlænget et langt indkast for FCM, og tæt under mål kom Rilwan Hassan først på bolden. Han nærmest gled den ind til 1-0.

Fra anden halvlegs start fik Thomas Kahlenberg comeback for Brøndby efter en skade.

Dermed var guldtrioen fra 2005 med Daniel Agger, Johan Elmander og Kahlenberg for en sjælden gangs skyld siden deres tilbagevenden til klubben atter forenet på grønsværen.

FCM var stadig farligst foran mål, og efter 63 minutter måtte backen Johan Larsson redde på målstregen for Brøndby, da Pione Sisto headede fra kort afstand.

Hverken Larsson eller andre Brøndby-spillere kunne gøre noget kort efter, da Martin Pusic kom højest på et indlæg, og han kunne upresset heade 2-0-målet ind.

Minuttet efter blev Brøndbys guldtrio atter til en duo, da Daniel Agger måtte gå ud med smerter i det ene ben.

Et kvarter før tid ramte Pione Sisto indersiden af stolpen på et langskud, og Mads Toppel i Brøndby-målet kunne kun kigge på, mens bolden trillede langs linjen bagved ham og uden om modsatte stolpe.

Flere gange mod kampens slutning kunne FCM have udbygget føringen, men dårlige beslutninger i flere situationer gjorde, at det blev ved de to scoringer.