FCM Håndbold klar til femte pokalfinale

FCM Håndbold var en klasse over modstanderne i semifinalesejren på 32-21 over Viborg HK.

FCM Håndbold

FCM Håndbold er for femte år i træk klar til pokalfinalen i kvindehåndbold.

I semifinalen torsdag vandt holdet knusende sikkert med 32-21 over Primo Tours Ligaens førerhold, Viborg HK.

Sejren blev grundlagt med en god første halvleg, som FCM vandt 14-10 og straks ind i anden halvleg øgede til en syvmåls-føring. Derfra var der ikke spænding om udfaldet.

I pokalfinalen fredag skal FCM møde Randers HK.

FCM Håndbold har vundet tre af de seneste fire pokalfinaler. Randers HK har aldrig tidligere været i en pokalfinale.

I pokalsemifinalen mellem FCM og Viborg kunne de to hold præsentere en hel kavalkade af EM-spillere. Blandt de danske landsholdsspillere var FCM's Stine Jørgensen blandt de mest synlige i første halvleg, hvor hun scorede fem mål.

Sammen med FCM-målmand Sabine Englert havde landsholdsanføreren således en stor del af æren for den komfortable pauseføring. Englert leverede en redningsprocent på 43 procent før pausen og overskyggede dermed den danske landsholdsmålmand Rikke Poulsen i Viborg-målet. Ikke mindst Stine Jørgensen var hård ved Poulsen også i anden halvleg. Jørgensen bombede med det samme, og da norske Veronica Kristiansen scorede sit femte mål, var FCM foran 17-10.

Viborg fører den hjemlige liga foran FCM, men fra anden halvlegs start var der reelt ikke længere spænding om udfaldet. Landsholdsspilleren Line Haugsted bombede løs for Viborg og nåede op på ni mål. Men hun kunne ikke gøre det alene.

Syv minutter før tid førte FCM med 29-19, og midtjyderne kunne nærmest spadsere sejren det sidste stykke hjem.