FCM-formand kræver økonomisk balance

Rasmus Ankersen forventer, at FC Midtjylland i de kommende præsterer sorte tal på bundlinjen.

Ankersen og Steinlein sync.jpg

FC Midtjyllands er nu for alvor klar til at jagte sportslig succes og måske vigtigst – økonomisk balance. Dårlige regnskaber har gennem de sidste år været en af overskrifterne i FC Midtjylland, men efter massive investeringer skal det nu være slut. Over de næste tre år skal FC Midtjylland samlet set opnå økonomisk balance, skriver Herning Folkeblad.

- Vi har over de seneste to sæsoner, siden klubbens storaktionør Matthew Benham kom ind i klubben, foretaget massive investeringer, som var nødvendige for at løfte Midtjylland til næste niveau, men nu er vi nået til et punkt, hvor vi er klar til næste fase, som er at skabe en mere bæredygtig forretning. Vi har en ambition om økonomisk balance over de næste tre år samlet set, siger klubbens bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen til Herning Folkeblad.

Løntunge spillere såsom Petter Andersson, Jim Larsen, Nikolay Bodurov - og ikke mindst holdets tidligere kaptajn og kommende assisstenttræner, Kristian Bach Bak står ikke længer på lønningslisten, og det har været med til at lette spillerbudgettet. Derudover er flere spændende U19-spillere på vej op gennem systemet.

- Det er korrekt, at vi får et mærkbart lavere spillerbudget. Men det er ikke et udtryk for ændrede ambitioner. Det handler mere om, at vi har haft mange ”døde” lønkroner i vores trup, som nu er forsvundet. Samtidig har vi besluttet at tage mange af vores meget lovende spillere fra årgang 1997 op i førsteholdstruppen, siger Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland indleder den nye sæson d. 18. juli på hjemmebane mod Randers FC.