FCM er bedst til at fylde stadion

Superligaens stadions er under halvt fyldte til kampene, men sådan er det ikke på MCH Arena.

FCM fan Scanpix
Foto: Henning Bagger/Scanpix

De danske superligaklubber har svært ved at fylde deres stadions. 13 ud af 14 stadions havde under 50 procent i gennemsnitlig kapacitetsudnyttelse sidste sæson. Det viser en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut.

FC Midtjylland skiller sig dog ud. Klubben oplevede den største tilskuertæthed i den netop overståede sæson med en overordnet kapacitetsudnyttelse på 63 pct. Til sammenligning er gennemsnittet for alle klubberne på 39 procent. 

- Vi er tilfredse med, at vi ligger nummer et og er den klub, der gør det bedst. Det vil vi fortsat være og gøre. Det er klart, at de andre klubber vil have øget fokus, og der skal vi gøre det endnu bedre for fortsat at være i toppen, siger FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.

Figuren viser den gennemsnitlige kapacitetsudnyttelse til hjemmekampe på tværs af hold i Superligaen i sæsonen 2016/17.
Figuren viser den gennemsnitlige kapacitetsudnyttelse til hjemmekampe på tværs af hold i Superligaen i sæsonen 2016/17.
Foto: Idrættens Analyseinstitut

I gennemsnit stod godt hver tredje plads på MCH Arena tom til sæsonens hjemmekampe. Og på trods af at FC Midtjylland er den Superligaklub, der er bedst til at fylde stadion, er den kommercielle direktør ikke tilfreds med tallet.

- Jeg er ikke tilfreds med tallet. Vores ambition er højere. Vi skal op på 80 procent, før jeg er nogenlunde tilfreds. Vi har ambitioner om at ligge på 9.000-10.000 i gennemsnit. Og når vi stort set har status quo fra sidste år, kan jeg ikke være tilfreds med vores ambition om at vækste i tankerne, siger Jacob Jørgensen.

Arbejder på nye tiltag

Kun til to kampe ud af 253 kampe i denne sæson har mere end 90 pct. af den samlede tilskuerkapacitet været i brug. Det var til FC Midtjyllands hjemmekampe mod FC København i grundspillet og Lyngby i mesterskabsspillet.

For at lokke endnu flere tilskuere på stadion til ulvenes hjemmekampe arbejder FC Midtjylland på at forbedre stadionopelvelsen på MCH Arena.

- Vi har til den nye sæson investeret i en ny fan-app, som vil gøre oplevelsen endnu bedre. Den bliver snart lanceret, og det kommer til at forbedre oplevelsen af at komme på MCH Arena, siger Jacob Jørgensen.

- Derudover håber vi på, at vi snart kan tilbyde WiFi samt et forbedret lydsystem. Og så glæder vi os over fantastiske til- og frakørselsforhold og parkeringsmuligheder, når man kigger på, hvad de andre klubber tilbyder

Undersøgelsen fra Idrættens Analyseinstitut kommer ind på, at tallene stiller spørgsmålstegn ved DBU's kapacitetskrav for Superligaklubber, der dikterer, at alle Superligastadions skal have plads til mindst 10.000 tilskuere og mindst 3.000 siddepladser. På MCH Arena er der 11.544 pladser.

Helt i bunden af undersøgelsen ligger AC Horsens med gennemsnitligt 2.584 tilskuere på et stadion med plads til 10.495.