FCM-direktør forlader jobbet

Direktør i FCM Håndbold Torben Kølbæk forlader sin stilling, han skal være ny leder for Kommunikation og Presse i MCH.

FC Midtjylland Håndbold skal på jagt efter en ny direktør. Det står klart, efter 52-årige Torben Kølbæk onsdag meddelte, at han skal være ny chef for kommunikation og Presse i MCH

- Selvfølgelig er det med vemod, at jeg tager afsked med fantastiske medarbejdere og kollegaer. Samtidig glæder jeg mig over at kunne give stafetten videre på det rigtige tidspunkt op til en stor og perspektivrig Champions League sæson.

Torben Kølbæk har været direktør i FC Midtjylland Håndbold siden 2012, inden da var han kommunikationschef i FC Midtjylland. Torben Kølbæk har været ansat i FC Midtjylland i 12,5 år.

- Hvis jeg nogensinde skulle lave noget andet, så har jeg altid sagt, at det skulle være i MCH. Nu kom muligheden så, og den greb jeg. Det er også et spørgsmål om at kigge på dåbsattesten, og se at jeg snart bliver 53, så det er ikke om fem år, at jeg skulle lave et stort jobskifte, siger Torben Kølbæk.

Sportslig kæmpesucces

Sportsligt har det været tre ualmindeligt succesfulde år for FC Midtjylland med Kølbæk som direktør. Klubben har vundet to danske mesterskaber, to pokaltitler, en europæisk titel og i 2014 deltagelse FCM i Champions League Final 4.

Med til historien hører dog, at FC Midtjylland har haft økonomisk underskud i de tre år, omend det er skrumpet fra 6,6 millioner til et forventet underskud på 0,6 millioner i regnskabsåret 2014/15.

- Vi anerkender Torben for en stor arbejdsindsats for FCM Håndbold gennem de seneste tre års turnaround, hvor vi nu er tæt på målet om økonomisk balance, siger FCM Håndbolds formand Palle Høj.

- Jeg synes, vi har lavet en meget vellykket økonomisk turnaround, inden for de rammer vi har haft. Vi har haft driftsforbedring hvert år i et meget svært marked, og det er jeg ærligt talt stolt over, siger Torben Kølbæk.

FCM Håndbold benytter Torben Kølbæks farvel som anledning til en omstrukturering af ledelsen, der i en overgangsfase vil bestå af en ledergruppe og en konstitueret direktør. Den midlertidige direktør bliver Lars Gantzel Pedersen, der er direktør i Danspin A/S og i forvejen er bestyrelsesmedlem i klubben.