FCM-direktør: "Møgbanner" blev smuglet ind under tøjet

FC Midtjyllands ledelse kalder et banner fra torsdagens EL-hjemmekamp for et møgbanner. Nu leder klubben efter de skyldige.

Imorgen er I atter immigranter i jeres egen by, stod der på banneret.
Imorgen er I atter immigranter i jeres egen by, stod der på banneret.
Foto: Dennis Mårtensson

Dagen efter nederlaget til Malmö FF og exit fra Europa League, skal FC Midtjylland ikke alene fokusere på at få snuden i sporet igen rent sportsligt, men også forholde sig til et banner, der blev taget frem blandt FCM-tilhængere umiddelbart før anden halvleg af torsdagens hjemmebanekamp.

- Vi synes, det er et rigtigt møgbanner, som vi på alle måder tager afstand fra. Det er alt det, vi ikke er, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i klubben.

På banneret stod følgende tekst:

- Imorgen er I atter immigranter i jeres egen by.

Det tager klubben afstand fra. Men det er ikke nok, siger direktøren. Det skal om muligt få konsekvenser.

2:28
Få en uddybet kommentar fra Jacob Jørgensen her.

- Det er rigtig svært for os. Vi ved, at banneret blev smuglet ind omkring en mave på en person, som havde trøje og jakke udenpå. Men vi kan have ekstra fokus på det, og så drejer det sig også om dialog med vores fans.

- Vi undersøger i øjeblikket sagen. Vores sikkerhedsafdeling er i fuld gang med at kigge på det, og det er klart, at der kan blive udstedt både karantæner og bøder. Men det kræver, at vi finder de rigtige.

Mange vrede reaktioner på Twitter

FC Midtjylland valgte torsdag aften at tage afstand fra banneret på det sociale medie, Twitter. Det medførte utallige reaktioner. Blandt andet skrev Casper Fryd Rækjær, at han ville klippe sit sæsonkort, hvis ikke episoden fik konsekvenser. Flere andre giver udtryk for, at det ikke er nok for klubben at tage afstand fra banneret.

Hvilke efterdønninger banneret i øvrigt har givet, må tiden vise, mener den kommercielle direktør.

- Vi har kun lige sovet på det. Hvor meget damage control, vi skal ud og lave, ved vi jo ikke rigtigt endnu. Vi tager fuldstændig afstand fra det som klub, og vi synes ikke, at FC Midtjylland på nogen måde illustrerer, at vi er en klub, der går ind for racisme eller andet, og det tror jeg egentlig heller ikke, at der er ret mange midtjyder, der gør.

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra Claus Kejlstrup, der er formand for FCM-fanklubben, Black Wolves, men han hverken ønsker eller har mulighed for at kommentere sagen yderligere, end hvad han har gjort på Facebook. Læs hans reaktion nedenfor.