FCM-boss dumper efteråret: Vi er for langt fra toppen

FC København og Brøndby har slået et alt for stort hul til FCM i toppen af Superligaen, mener Claus Steinlein.

steinlein.jpg

FC Midtjylland er for langt fra topholdene fra FC København og Brøndby ved vinterpausen.
    
Det konstaterer sportsdirektør Claus Steinlein efter søndagens 2-1-nederlag på Brøndby Stadion.
    
Efteråret sluttede med tre nederlag i træk, hvilket betyder, at FCM har 21 point op til ligaens førerhold fra FCK og ti point til Brøndby på andenpladsen efter 21 spillerunder.
    
- Selvfølgelig er det ikke godkendt.
    
- Vi har større ambitioner end at være så langt efter FCK og Brøndby, så det er ikke godkendt pointmæssigt, siger Steinlein.
    
Sportsdirektøren mener dog, at resultaterne ser værre ud end præstationerne på banen. Derfor freder han også cheftræner Jess Thorup, der også vil stå i spidsen for FCM til foråret.
    
- Vi skal også kigge bagved præstationerne, og mod Brøndby var det en meget lige kamp, der kunne gå begge veje.
    
- Men når man kommer fra to nederlag, så har man ikke lige selvtilliden til at gøre det. Paul Onuachu kunne have scoret for os, og så var det en anden kamp.
    
- I de to foregående kampe mod AGF og Silkeborg kunne alle med forstand på fodbold se, at vi skulle have vundet, og så havde vores situation været en anden.

    
- Det kan vi ikke bruge til noget nu, og tre nederlag i træk er ikke godt nok, siger Steinlein.
    
Trods en aktuel tredjeplads spekulerer FCM hverken på guld eller sølv. Dertil er afstanden blevet for stor.
    
- Vi vidste på forhånd, at FCK havde et godt hold. Vi havde håbet på, at deltagelsen i Europa havde kostet dem lidt i ligaen.
    
- Men de har to kæder, der har gjort det godt. Respekt for det.
    
- Brøndby skulle vi have været tættere på. En sejr eller uafgjort i en af de sidste kampe plus en sejr i dag, så ville situationen være en anden.
    
- Nu skal vi ikke tænke på guld eller sølv. Det har været en lang sæson, og vi skal på juleferie, og spillerne skal lade op igen rent mentalt. Vi skal have spillet til at fungere igen, siger Claus Steinlein.
    
Han slår fast, at Jess Thorup "100 procent" sikkert er cheftræner til foråret, hvor han ser frem til at få en række skadesramte spillere tilbage. Blandt andre Bruninho og Gustav Wikheim.
    
Samtidig tager sportsdirektøren et personligt ansvar for, at FCM måske har mistet lidt af klubbens dna de senere år.
    
Steinlein peger selv på, at sidste års sommersalg af Sylvester Igboun som en årsag til, at FCM måske har mistet lidt aggressivitet og fart.
    
- Det er mit ansvar at få klubbens dna tilbage, så det må vi arbejde på i de næste par transfervinduer, siger Steinlein.