FCM: Anfører spiller EL-kamp trods skade

Kristian Bach Bak bliver klar til at spille torsdagens Europa League kamp mod Legia Warzawa, selvom han har været skadet i en længere periode.

bak_0.1.jpg

Så sent som i søndags sad Kristian Bach Bak på bænken i FC Midtjyllands 0-0-kamp ude mod Brøndby i Superligaen. Det var en drilsk fodskade, som gjorde, at han ikke var fit til at spille.

Onsdag blev FCM-anføreren meldt helt klar til at starte inde i torsdagens kamp i Europa League-gruppespillet hjemme mod polske Legia Warszawa.

- Jeg er stolt og utrolig glad for, at jeg er blevet klar til at starte inde i den første kamp i det første gruppespil i klubbens historie, siger Bak.

FCM-træner Jess Thorup afslørede på onsdagens pressemøde på MCH Arena - og i øvrigt som det eneste om startopstillingen - at Bak starter inde som højreback.

- Jeg er ikke i topform. Men jeg er der. Ellers havde jeg aldrig meldt mig klar. Og jeg har trænet i en uge nu uden at have de store smerter. Men stadig er det ikke væk, og det irriterer mig grænseløst.

- Jeg er kommet frem til, at det er sådan noget, jeg kommer til at mærke i lang tid, og så må jeg bare spille med den smerte og håbe, jeg kan gøre det 100 procent, siger Bak.

Skaden opstod i en udekamp mod Hobro i sidste sæson, da hjemmeholdets angriber Mikkel Beckmann jordede Bak i en hård duel om bolden.

Trods skaden insisterede Bak på, at han ville være med i nogle af de sjove kampe i foråret, hvor FCM hentede klubbens første DM-guld.

- Sidste sæson ville jeg være med til at løfte pokalen og spille de sidste kampe. Jeg var egentlig rigtig skadet i foden.

- Siden Hobro-kampen på udebane syv kampe før sæsonafslutningen, hvor jeg forstuvede højre fod, har jeg kæmpet med den skade, forklarer han.

Den 32-årige forsvarsspiller var med for 10 år siden, da FCM første gang spillede en kamp i Europa League-kvalifikationen. Nu sætter han en krølle med klubbens første kamp i et gruppespil i Europa.

- Jeg håber, at jeg kan spille rigtig mange sæsoner endnu. De ting, man er med til at gøre første gang for en klub, husker man, når man engang er færdig og kigger tilbage. Så det er kæmpe stort, lyder det fra Bak.

Torsdagens kamp spilles klokken 19 i Herning.

/ritzau/