FCM-anfører roser de unge: De lever op til enorme krav

For første gang siden 2011/2012-sæsonen er FC Midtjyllands gennemsnitsalder under 25 år.

Erik Sviatchenko går forrest for FC Midtjylland i Superligaen (arkivbillede).
Erik Sviatchenko går forrest for FC Midtjylland i Superligaen (arkivbillede).
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Rutine har ofte været forskellen mellem succes og fiasko i fodboldens verden.

Så da FC Midtjylland i sommers sagde farvel til over 1000 kampes rutine fra Superligaen, da Jakob Poulsen, Rilwan Hassan, Paul Onuachu, Kian Hansen og Gustav Wikheim alle forlod klubben, var der pres på de yngre spillere, der skulle erstatte dem.

Det pres har de levet op til.

- Kravene til de unge spillere er enorme, men lever de op til dem, får de alles respekt, og det må man sige, at vores unge spillere virkelig gør i øjeblikket, lyder det fra anfører Erik Sviatchenko til klubbens hjemmeside.

Integration er vigtig

FC Midtjylland fører Superligaen med syv point ned til FC København, som de i den seneste runde sendte hjem til Sjælland med et nederlag på 4-1.

Det bringer glæde hos Erik Sviatchenko, der nu er en af de rutinerede på holdet, men selv har været en af de yngre tidligere.

- For mig er de unges integration i truppen vigtig. De er fremtiden, og de rummer den kådhed, som alle hold behøver. Jeg er derfor tæt på dem sammen med de øvrige rutinerede spillere i truppen, og vi guider dem hver dag. Det gælder både i forhold til de unges udvikling på banen, men også uden for banen hjælper vi dem med at tage ansvar og bidrage til fællesskabet, siger Erik Sviatchenko.

Forsvarsgeneralen tog selv turen fra akademiet til førsteholdet. Siden har han været et smut i udlandet, men nu er han igen en del af kernen i FC Midtjylland.

Derfor kender han også til den del af hverdagen, som holdets mindre rutinerede spillere er en del af.

- De unge spillere i truppen er selvfølgelig på materialeholdet, som sørger for bolde, kegler, veste og den slags, og derudover kører vi jo lidt på dem, når vi er på vores sociale ture til udlandet. Endelig er vi ekstra hårde ved dem vedrørende disciplin, så der falder en del bøder, når de bruger mobilen i omklædningsrummet, siger han.

0:56
Joachim Andersen blev i sommer Danmarks dyreste fodboldspiller. Nu hænger hans trøje på akademiet i FCM