FCM-afrikaner potentiale for danske landshold

FCM-helt kan snart trække i den danske landsholdstrøje.

030314_PioneSisto.jpg

FC Midtjyllands Pione Sisto er tæt på dansk statsborgerskab og kan snart være aktuel for de danske landshold.

FC Midtjyllands 19-årige offensivspiller Pione Sisto, der fik et decideret gennembrud med to scoringer i søndagens 5-1-udesejr over FC København, kan blive en af fremtidens danske landsholdsstjerner.

Der arbejdes nemlig intenst på at skaffe et dansk statsborgerskab til den sudanskfødte kantspiller. Det fortæller FC Midtjyllands ordførende direktør, Claus Steinlein.

- Vi er rigtigt langt i den proces. Han har bestået prøven (indfødsretsprøven, red.), og han har jo boet i Danmark hele sit liv, så i vores univers er han dansker. Han kom hertil, inden han var fyldt et halvt år.

- Nu ligger bolden inde hos Folketinget, der som sidste instans skal godkende statsborgerskabet. Jeg vil tro, at det er på plads inden for det næste halve år, siger Claus Steinlein.

Og FC Midtjylland-direktøren vurderer, at Pione Sisto, der allerede som 17-årig fik superligadebut, i første omgang vil kunne gøre sig gældende på et af de danske ungdomslandshold.

- Jeg vil sige, at en spiller, der er så kampafgørende mod FC København i en topkamp - og vi skal huske på, at han stadig er ungdomsspiller - selvfølgelig i første omgang er interessant for de danske ungdomslandshold.

- Han er meget dedikeret til fodbold, og han selvtræner helt vildt. Og så er han jo rigtigt gode venner med bolden. Han har en fantastisk teknik, som er kommet igennem hårdt arbejde og perfektionisme.

Sisto blev i sæsonen 2012-13 kåret til Årets Akademispiller i FC Midtjylland - en hæder, der tidligere er tilfaldet spillere som Viktor Fischer og Simon Kjær.

/ritzau/