FCK-spiller om VFF: Det er svært mod 11 forsvarsspillere

Nicolai Jørgensen og resten af FCK-holdet havde problemer med at skabe chancer mod en solid Viborg-defensiv.

190111_VFF.jpg

FC København har haft svært ved at score mål på udebane i denne sæson, hvor de inden dagens opgør mod Viborg var det mindst scorende udebanehold i Alka Superligaen.

 

Blot ni gange havde de fået netmaskerne til at blafre i 11 kampe på fremmed græs.

 

Tendensen så ud til at fortsætte på Energi Viborg Arena, og kampen skulle helt frem til det 89. minut før Thomas Delaney dukkede op ved bageste stolpe og headede 1-1-scoringen i nettet.

 

Ifølge FCK-angriber Nicolai Jørgensen blev det vanskeligt at skabe chancer mod et kompakt Viborg-forsvar.

 

- Efter de kom foran, stillede de sig bare ned i egen hule, og i de sidste 80 minutter spillede de nærmest med 11 forsvarsspillere. Jeg har aldrig oplevet noget lignede, siger Nicolai Jørgensen.

 

- Vi spillede egentlig okay, og når man kigger på vores chancer, så skulle vi også have lavet to mål. Men det blev op ad bakke, da de kom tidligt foran.

 

Ståle Solbakken var tilfreds med sine spilleres præstation, men FCK-træneren efterlyste mere effektivitet i felterne.

 

- Vi var til stede rent mentalt og rent psykisk, og vi blev ved med at opsøge chancerne lige til det sidste, siger Ståle Solbakken.

 

- Vi manglede en anelse opfindsomhed i det fremadrettede spil, men det kan være svært at nedbryde et hold, når de står med alle deres spillere på den sidste tredjedel af banen.

 

Selv om FC København nu ikke har vundet på udebane i de seneste fire kampe, er det ikke noget, der bekymrer Ståle Solbakken.

 

- Hvis vi fortsætter med at få tre point på hjemmebane og et point på udebane, så er jeg fint tilfreds.

 

Næste kamp for FC København bliver på søndag, når FC Midtjylland gæster Telia Parken.

 

/ritzau/