FC Midtjylland vinder i CL-gyser på et frikast

Louise Burgaard scorede på frikast, da tiden var udløbet i opgøret mod Brest, og sikrede midtjysk sejr.

Arkivfoto fra FCMs kamp mod HC Vardar den 9. april 2017.

FC Midtjylland hænger på i toppen af gruppe B i Champions League, efter de midtjyske kvinder fredag tog en sejr på 23-22 over franske Brest Bretagne.

Brest er bundprop i gruppen med nul point efter tre kampe, men der er ingen nemme kampe i Champions League, og franskmændene gav da også midtjyderne kamp til stregen.

Kampen skulle frem til det sidste sekund, før den blev afgjort, da Louise Burgaard scorede direkte på et frikast, der snød både den franske mur og målvogteren.

Danskerne har nu fire point efter tre kampe. Det er nok til en andenplads i gruppen, der føres af ungarske Györ.

Brest kom bedst fra start i kampen, men ved stillingen 3-3 var det slut. Danskerne satte tempoet i resten af halvlegen, men Brest kæmpede for at hænge på.

Ved stillingen 7-7 lavede Midtjylland fire mål i træk, mens Brest ikke fik scoret i seks minutter, men den danske føring var reduceret til 12-10 ved pausen.

I anden halvleg kom midtjyderne godt ud til kampen. De virkede i kontrol og tilspillede sig en masse chancer, men meget sigende for kampen, så havde holdet svært ved at få slået hullet til franskmændene.

FC Midtjylland-træner Kristian Kristensen tog en time out, og det hjalp på danskernes spil.

De fik hurtigt skabt sig en føring på fire mål igen, men på trods af at Brest ikke havde en prangende dag rent offensivt, så fik holdet kæmpet sig tilbage i kampen, der endte med at blive mere spændende end nødvendigt.

I kampens 50. minut var stillingen 18-18, inden franskmændene bragte sig foran for første gang siden kampens begyndelse. Det franske comeback så ud til at ryste danskerne, mens Brest fik fornyet energi.

Da dommerens kampur ramte 60 minutter, var stillingen 22-22, men Midtjylland blev tildelt et frikast.

Det omsatte Louise Burgaard til mål, da hun snød både muren og den franske målmand. FC Midtjylland vandt kampen 23-22, og de to hold mødes igen lørdag 4. november på dansk grund.