FC Midtjylland videre i Europa League

Uafgjort mod Club Brügge var nok for FC Midtjylland, der nu er klar 1/16-finalerne.

Pione Sisto

Det holdt hårdt, men FC Midtjylland er klar til forårets 1/16-finaler i Europa League efter en hårdt tilkæmpet remis hjemme mod Club Brugge.

Da Napoli som forventet slog Legia Warszawa klart i gruppens andet opgør, var 1-1-resultatet nok for midtjyderne, der førte ved pausen på et lidt heldigt mål af Pione Sisto.

Det danske mesterhold fik en glimrende indledning på kampen, hvor man formåede at sætte sig tungt på spillet.

Overtaget var et resultat af en veloplagt Kristoffer Olsson og en solid Tim Sparv inde på midten, som var gode til både at holde i bolden i pressede situationer og fordele den rundt med omtanke.

Club Brugge havde svært ved at komme frem til noget som helst mod en FCM-bagkæde, hvor anfører Erik Sviatchenko stod stærkt i billedet.

En af de midtjyske spillere, som havde svært ved at komme ind i kampen, var formsvage Pione Sisto. Han virkede som en spiller uden selvtillid lige indtil det 27. minut.

Hvad der skulle have været et indadskruet indlæg fra hans højrefod endte i stedet som en 1-0-scoring, da bolden sejlede helt op i modsatte hjørne bag Sebastien Bruzzese i belgiernes mål.

Udeholdet kom lidt bedre med efter scoringen, men det var stadig et FCM-hold i stor kontrol og med kurs mod 1/16-finalerne i Europa League.

1-0 var stillingen ved pausen, og det kunne der ikke indvendes noget imod trods det lidt heldige mål.

Chancer blev ikke udnyttet

Straks fra anden halvlegs start var det et langt mere veloplagt belgisk hold, som trykkede Jess Thorups tropper tilbage på banen.

Allerede efter få minutter var det tæt på at resultere i en udligning efter et klumpspil, men et heroisk kæmpende FCM-forsvar fik sendt bolden væk helt inde ved stregen.

Belgierne kom også tæt på med et hovedstød efter en god times spil, og selv om FCM spillede med stor disciplin, kunne midtjyderne ikke modstå presset.

Midtvejs i de sidste 45 minutter spillede Club Brugge sig let igennem i højre side, og et præcist indlæg blev headet i kassen af Jelle Vossen.

Med en klar Napoli-føring mod Legia Warszawa ville uafgjort være nok for FCM, men der ventede fortsat 20 dramatiske minutter.

Flere gange brændte det på foran Mikkel Andersen i FCM-målet, men hver gang klarede hjemmeholdet frisag.

Selv om udeholdet jagtede den scoring, som ville sende FCM ud i mørket og Club Brugge videre, så lykkedes det også FCM at skabe flere udmærkede chancer, som dog ikke blev udnyttet.

Det blev et par dramatiske minutter til sidst, men midtjyderne holdt stand og kæmpede sig for første gang i klubbens historie videre fra et europæisk gruppespil.