FC Midtjylland skriver kontrakt med Sands søn

​Superligaklubben har indgået en toårig aftale med 16-årige Emil Sand, der er søn af den tidligere FCM-spiller Peter Sand.

Endnu en Sand kan meget vel være på vej til at spille fodbold på højeste niveau i Danmark.

De fleste husker nok, hvordan tvillingebrødrene Ebbe og Peter Sand i sin tid spillede Superliga-fodbold for Brøndby og FC Midtjylland, og nu har sidstnævntes 16-årige søn, Emil Sand, altså skrevet under på en toårig kontrakt med FC Midtjylland.

En signing, akademichef Flemming Broe er godt tilfreds med.

- Emil er en stærk fysisk spiller med god statur, og så har han de kompetencer en god angriber skal have: Hurtighed, målnæse og et godt hovedstødsspil. Han formår ofte at score fra uventede positioner. Samtidig er Emil læringsparat og tålmodig, og så arbejder han målrettet på at forbedre sine kompetencer, siger Flemming Broe ifølge klubbens hjemmeside.

Sådan så det ud i 2001, da Emil Sands far, Peter Sand, spillede i FC Midtjylland.
Sådan så det ud i 2001, da Emil Sands far, Peter Sand, spillede i FC Midtjylland.
Foto: Palle Hedemann / Ritzau Scanpix

- Jeg trives i klubben

Emil Sand har en fortid i Nr. Bjært/Strandhuse IF, FC Kolding Nord, KIF og Vejle Boldklub. Men han er ikke i tvivl om, at han befinder sig bedst i det midtjyske.

- FC Midtjylland har et godt Akademi, og så er det en klub, der fokuserer på både fodbold, uddannelse og personlig udvikling, hvilket jeg synes, der er vigtigt. Jeg trives godt i klubben, fordi der er et godt træningsmiljø og nogle gode holdkammerater både på og uden for banen samt nogle gode trænere, fortæller Emil Sand.

- Der er de bedste forudsætninger for, at jeg kan udvikle mig.

Emil Sand spiller lige nu for FC Midtjylland U17-mandskab.