FC Midtjylland præsenterer sit største overskud nogensinde

I den sidste sæson har klubben leveret et overskud på 66,7 millioner kroner før skat.

2017/2018 sæsonen blev også en sportslig succes for FC Midtjylland, da de blev danske mestre. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er masser tilfredshed at spore hos FC Midtjylland i dag, hvor de kan præsentere det klart bedste regnskab i klubbens historie.

Læs også Steinlein: Drømmer om en midtjysk Alex Ferguson

I 2017/2018-sæsonen har de kunne levere et overskud på 66,7 millioner kroner før skat. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- I FC Midtjylland er vi naturligvis stolte af, at vi har formået at forene den store sportslige succes med en meget stærk økonomisk performance. Det giver os en fantastisk platform at vokse ud fra i de kommende år, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen i pressemeddelelsen.

Salg af spillere

Det er især salg af spillere, der er skyld i de øjede indtægter hos klubben.

Blandt andet har salgene af Alexander Sørloth til Crystal Palace, Rasmus N. Kristensen til Ajax Amsterdam og Filip Nóvak til Trabzonspor været meget indbringende.

Læs også Sviatchenko boede hos ny chef: Han er meget fodboldklog

- I kraft af vores geografiske placering er vi ikke lige så privilegeret som klubber, der har base i nogle af de store byer i Danmark, og derfor skal vi lykkes med en anden type forretningsmodel. Spillersalg er en vigtig del af den, og derfor er det opløftende at se, hvordan vores satsning på at øge transferindtægterne har båret frugt, forklarer bestyrelsesformanden i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at en del af overskuet er blevet brugt på at gøre klubben gældfri. Samtidigt regner de med at investere i rekruttering og træningsfaciliteter.

FC Midtjylland forventer et overskud på 30-40 millioner kroner før skat for 2018/19 sæsonen.