FC Midtjylland på slingrekurs: Taber til FCN

FC Midtjylland måtte indkassere andet nederlag i træk, da holdet hjemme tabte med 0-1 til FC Nordsjælland.

Superligaens førerhold, FC Midtjylland, tabte endnu et stort skridt i Superligaens topstrid, da FC Nordsjælland lørdag besejrede Ulvene med 1-0 i Herning.

Kim Aabech blev helten for gæsterne, da han efter 75 minutter headede kampens eneste mål i kassen.

Dermed har FC Midtjylland indkasseret to nederlag i træk, og AaB ånder nu for alvor Ulvene i nakken. Med en sejr søndag kan nordjyderne således overtage Superligaens førsteplads.

For gæsterne betyder de tre point, at FC Nordsjælland nu har en smule afstand til bunden.

Solid defensiv gav bonus

Man må håbe, at de 6881 tilskuere på MCH Arena havde medbragt rigeligt med kaffe, for de to hold på banen leverede ikke ligefrem et fodboldbrag, man kunne varme sig på.

Midtjyderne havde generelt kontrol med kampen, men de kunne ikke nedbryde en solid FCN-defensiv.

I starten af anden halvleg så det ellers ud til, at kampen skulle tippe til hjemmeholdets fordel. Hjemmeholdet kom ud fra omklædningsrummet med et massivt pres på FC Nordsjælland, og af flere omgange kom Ulvene nærmere et føringsmål.

FC Midtjylland manglede dog i den grad den kynisme, der ellers har kendetegnet Glen Riddersholms mandskab i denne sæson. For med et kvarter tilbage kom det afgørende moment. Efter et indlæg fra venstre kunne Kim Aabech uhindret heade gæsterne foran.

Herefter forsøgte FC Midtjylland at få sat et afgørende pres ind, men lige lidt hjalp det. Gæsterne stod kompakt og afgav ingen nævneværdige chancer. Dermed sluttede det altså med en udesejr på 1-0 til Farum-klubben.

Midtjyderne skal i næste spillerunde forsøge at komme tilbage på guldsporet, når Randers FC venter på udebane. FC Nordsjælland forsøger fortsat at finde tilbage til gamle dyder, og det kan de fortsætte med, når de møder AGF i næste runde.