FC Midtjylland klar til kvartfinalen - sender FCK ud af pokalen

FC Midtjylland slog FC København ud af Sydbank Pokalen med en sejr på 2-0.

FC Midtjylland er videre i pokalen.

FC Midtjylland bookede torsdag aften en plads i Sydbank Pokalens kvartfinale på bekostning af FC København, som de danske mestre slog sikkert med 2-0 på hjemmebanen i Herning.

FCK-træner Ståle Solbakken havde valgt at skifte seks mand i startopstillingen i forhold til københavnernes seneste kamp i Superligaen, som blev vundet med 4-2 over AGF.

Omvendt stillede FC Midtjylland med stærkeste mandskab, og det blev udslagsgivende, da FCK havde det svært mod et godt organiseret hjemmehold.

FCM kom godt fra start

Hjemmeholdet fik en god start, da FCM-profilen Erik Sviatchenko bragte værterne foran med 1-0 allerede efter fem minutter. Målet faldt efter en af midtjydernes altid så farlige dødbolde.

FC Midtjylland var ikke i de store problemer i første halvleg, og der burde have stået 2-0 efter en halv times spil. Midtbanespilleren Evander Ferreira fik en stor chance, men brasilianerens afslutning gik lige akkurat forbi mål.

Der skete ikke yderligere i første halvleg, og de to mandskaber gik derfor til pause ved stillingen 1-0 til hjemmeholdet.

FCK bedre med i anden halvleg

Gæsterne kom bedre ud til anden halvleg, og efter 56 minutter var FCK-angriber Pieros Sotiriou tæt på at udligne, men FCM-keeper Jesper Hansen reddede hovedstødsforsøget.

Fem minutter senere straffede FC Midtjylland gæsterne på en kontra, da kantspilleren Gustav Wikheim udnyttede en friløber til at sende midtjyderne på 2-0.

FCK-kantspilleren Rasmus Falk var tæt på at reducere for københavnerne med 20 minutter igen, men afslutningen gik forbi mål.

FCK pressede på for at komme tilbage i opgøret, men det lykkedes ikke, og københavnerne er dermed ude af pokalturneringen.