FC Midtjylland henter snæver sejr i Friis-comeback

FC Midtjylland fik tre point over AaB, der stillede op uden angribere, men havde træner Jacob Friis tilbage.

FC Midtjylland vandt over Aalborg med 1-0.

FC Midtjylland vandt 1-0 på Aalborg Portland Park, da 3F Superligaens førerhold mødte AaB søndag eftermiddag.

På sidelinjen var Jacob Friis tilbage på AaB-bænken efter en kamps fravær, da cheftrænerens treårige datter har fået konstateret leukæmi.

Det lignede på forhånd en udfordrende retur for træneren, da samtlige angribere i den nordjyske trup var skadesramte.

Dermed kom Lucas Andersen på toppen, men den kreative offensivspiller havde det svært i angriberpositionen.

Det fysisk stærke FC Midtjylland-forsvar lukkede nemt ned for profilen, og Andersens færdigheder manglede i det opbyggende spil.

FC Midtjylland stod også for de farligste offensive aktioner i kampen.

Mål efter ti minutter

Der gik kun ti minutter, før gæsterne kom foran i Aalborg. Jacob Rinne boksede FCM-anfører Erik Sviatchenkos hovedstødsforsøg væk, men i feltet stod offensivspilleren Frank Onyeka klar til at score på riposten.

Flere gange pressede midtjyderne på, men Rinne holdt skansen i AaB-målet.

Efter pausen fik værterne bedre fat i kampen. Kort inde i anden halvleg kom anfører Lucas Andersen også til skud fra kanten af feltet, men den skruede bold ramte stolpen.

Gæsterne formåede dog også at presse på.

Med 20 minutter igen var Evander få centimeter fra at gøre det til 2-0, da han sendte et skud på undersiden af overliggeren. Men måltavlen blev på 1-0 til gæsterne.

Med sejren udbygger FC Midtjylland føringen i 3F Superligaen. Holdet har 38 point efter 15 kampe.