FC Midtjylland går en lys fremtid i møde

FC Midtjyllands sejr over Manchester United giver både fans og FC Midtjylland selv tro på fremtiden. Ekspert forudser en lyst fremtid for klubben.

Ulvenes sejr over Manchester United har fået optimismen til at blomstre hos flere fans. I virksomheden FC Midtjylland hersker der også stor optimisme om fremtiden.  

-vi var sådan lidt arrgg.. vi vinder nok ikke den her kamp vi har ingen chance

 

Hos familien Nielsen havde de forestillet sig, at de skulle se næste torsdags returkamp mellem FC Midtjylland og Manchester United fra sofaen. Men det blev der lavet om på efter en langbenet angriber fik dem på andre tanker.

 

-Sønnike sagde med det samme, da sejren var i hus, mor vi skal simpelthen over og have billetterne, vi skal til Manchester uanset hvad, siger Elsebeth Nielsen fra Sdr. Felding, der er FCM-fan.

 

Det er ikke kun fansene, der har fået tro på holdets chancer i Europa efter resultatet mod den engelske storklub.

 

- Der er faktisk en del virksomheder, som har været inde og kigge på os. Vi har sådan en overvågning, så vi kan se, når folk og virksomheder kigger på vores hjemmeside osv., og der kan vi se, at der har været rigtig rigtig mange derinde, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland

 

Siden i går har FC Midtjylland fået mere end 10.000 nye følgere på Facebook, og eksponeringen kan ifølge en ekspert åbne nye døre for den midtjyske storklub.

 

- Vi ved, at Champions League som værende den mest prestigefyldte turnering og dernæst Europa League er med til at positionere klubberne og italesætte klubberne både nationalt men også internationalt, siger Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom ved UCN og Aarhus Universitet.

 

Med triumfen er FC Midtjyllands vej til det europæiske selskab dermed også blevet kortere.

 

- Det betyder, at vi vil være seeded i det kommende år, når vi skal spille europacup forhåbentligt, og det vil gøre vejen for os til gruppespillene både i Europa League, og hvis vi skulle være så dygtige og heldige at komme i Champions League noget nemmere, end de har været for os i år.

 

Enorm branding-værdi

En kamp som i går giver en omsætning på mellem syv og 10 millioner kroner, og spørger man sportsøkonomen, er der ingen tvivl om, at pengene og branding-værdien er altafgørende for en klub som FC Midtjylland.

 

- Det er jo noget som styrker klubbens forretningsmæssige fundament i forhold til at kunne tiltrække sponsorer, men også på den sportslige front at kunne rekruttere spillere som synes, at nu er det lige pludselig blevet mere fordelagtigt at komme til FC Midtjylland, siger Kenneth Cortsen.

 

I første omgang venter en ny omgang venter en ny kamp mod Manchester United på Old Trafford, hvor en optimistisk familien Nielsen vil heppe fra tribunerne.

 

-Vi kommer videre. Det gør vi, lyder det overbevisende fra Elsebeth Nielsen.

 

Om FC Midtjylland kan slå Manchester United og dermed sikre sig en plads i ottendedelsfinalen bliver afgjort på torsdag.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.