FC Midtjylland er klar til playoff efter sløj indsats

Trods en mand i overtal tabte FCM i den ordinære spilletid og måtte ud i forlænget for at besejre Videoton.

FC Midtjylland er klar til playoffkampe om en plads i Europa League-gruppespillet i fodbold.

Men det skete efter en sløj og uskarp indsats torsdag aften mod Videoton på MCH Arena i Herning.

Trods en mand i overtal i hele anden halvleg tabte FC Midtjylland nemlig 0-1 i den ordinære spilletid, og da FCM havde vundet den første i Ungarn med samme cifre, måtte de to hold ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Her blev Filip Novak den store helt, da han præcis som i Ungarn scorede midtjydernes mål. Denne gang til 1-1 efter 104 minutter.

Dermed går et uskarpt og nervøst spillende FCM-hold videre med samlet 2-1.

Allerede efter et kvarter af torsdagens returkamp kunne topscorer Vaclav Kadlec have fjernet en stor del af spændingen om det samlede udfald, da han fik en gylden mulighed i feltet.

Rilwan Hassan brød igennem i venstresiden og fandt André Rømer i feltet, som viste godt overblik og lagde den skråt tilbage til Kadlec, som imidlertid sparkede bolden over mål.

Men derudover haltede det gevaldigt for FC Midtjylland i første halvleg, hvor presspillet ikke hang sammen, FCM-spillerne konstant løb i offside, og de gæstende ungarere ved flere lejligheder kunne føle optræk til et comeback.

0-0 ved pausen var som sådan ok for Jess Thorups tropper.

Allerede et minut inde i anden halvleg blev det endnu bedre, da gæsternes Vinicius kom for hårdt og for sent ind i en tackling af Rilwan Hassan på kanten af feltet og fik direkte rødt kort af kampens italienske dommer.

Med en mand mere på banen kom FCM til flere store chancer ved blandt andet André Rømer og Kadlec, men tilskuerne måtte også ånde lettet op, da Videoton ramte overliggeren på et drønende langskud.

Et kvarter før tid gjorde Videoton så det umulige, da Kovacs udnyttede en dårlig clearing og scorede via en FCM-spiller.

Det vækkede gæsterne til live, og FCM vaklede trods en mand i overtal flere gange på katastrofens rand.

Også i den forlængede spilletid truede Videoton med flere farlige omstillinger, før Novak var på pletten med målet, der sendte midtjyderne videre.

Lodtrækningen til de playoffkampe, der kan give en billet til gruppespillet, finder sted fredag.