FC Midtjylland dominerer Hareides ligalandshold

Der er fem spillere fra FC Midtjylland med på den kombinerede liga- og U21-landsholdstur til Abu Dhabi.

Mikkel Duelund er en af de fem FC Midtjylland-spillere, der skal med på den kombinerede liga- og U21-landsholdstur til Abu Dhabi i januar.
Mikkel Duelund er en af de fem FC Midtjylland-spillere, der skal med på den kombinerede liga- og U21-landsholdstur til Abu Dhabi i januar.
Foto: Scanpix / Henning Bagger

Fem ud af de 23 spillere, der skal med Åge Hareide og Niels Frederiksen til Abu Dhabi på en kombineret liga- og U21-landsholdstur i januar, spiller for FC Midtjylland.

Jesper Hansen, Kian Hansen, Rasmus Nissen, Jakob Poulsen og Mikkel Duelund er med fra FC Midtjylland, mens et andet tophold i Superligaen, FC Nordsjælland, har to mand med.

- Hele FC Midtjylland har spillet godt. Alle deres fem spillere, som jeg har med, har leveret gode præstationer på banen.

- FC Midtjylland og FC Nordsjælland har ikke kun mange spillere med, fordi de spiller med et udtryk, der minder om landsholdets, men også fordi de spiller med mange danske spillere sammenlignet med for eksempel Brøndby.

- Der er to danskere i Brøndbys startopstilling, og de er også med her, siger han med henvisning til Christian Nørgaard og Frederik Rønnow.

Landstræneren har bevidst udeladt spillere fra FC København for at sikre Ståle Solbakken og co. de bedste forberedelsesbetingelser til Europa League-knockoutkampene i februar.

Her skal københavnerne møde Atlético Madrid.

Siden Danmark kvalificerede sig til VM i november ved at slå Irland, har Hareide fulgt Superligaen tæt.

- Der er mange spændende spillere, som kan blive en gevinst for landsholdet på sigt.

- I udgangspunkt har alle en chance for at spille sig ind i VM-varmen. Det er derfor, de er med. Jeg vil se, hvordan de leverer og præsterer. De er med, fordi de er dygtige, siger landstræneren.

Han har udeladt Nicklas Bendtner, mens der er blevet plads til Rosenborgs anden danske landsholdsspiller, Mike Jensen. I tillæg er deres yngre holdkammerat Jacob Rasmussen også med.

- Nicklas Bendtner bliver hjemme, fordi jeg kender alt til ham. Mike Jensen ville gerne med, for han har ikke vist sig så meget frem i landskampe, så det får han muligheden for nu, siger Åge Hareide.

Fra udenlandske klubber er der også blevet plads til Lasse Nielsen og Anders Christiansen fra Malmö FF, mens talentet Nikolai Laursen er med fra PSV Eindhoven.

Målmand Jeppe Højbjerg fra Esbjerg er den eneste 1. divisionsspiller i truppen.

Holdet er på tur fra 6.-16. januar. Der er planlagt en kamp mod Sverige 11. januar, og der arbejdes på en ekstra kamp 15. januar.

Ligalandsholdet har ikke været på tur siden 2013.