FC Midtjylland bider sig fast i superligaens andenplads

Ottende hjemmebanesejr til FCM ud af ni mulige i efterårets kampe

Forsvaresspilleren Rasmus Nissen kan sammen med holdkammeraterne juble over endnu en hjemmebanesejr i superligaen.

FC Midtjylland slog mandag aften OB med 3-1 på hjemmebane i Alka Superligaens 18. spillerunde. Sejren er FC Midtjyllands ottende af ni mulige i efterårets hjemmekampe.

Med sejren er FC Midtjylland blot ét point efter Brøndby, som indtager førstepladsen. Gæsterne fra OB holder trods nederlaget fast i sjettepladsen.

FCM kom blæsende ud til opgøret mod OB, og værterne satte sig hurtigt på tingene. Det gav pote efter 12 minutter, da Jakob Poulsen på fornem vis sendte et frispark i mål via målet sammenføjning.

FC Midtjylland fortsatte ufortrødent efter scoringen og skabte flere store muligheder. OB-målmand Sten Grytebust måtte flere gange vise prøver på sit fremragende målmandsspil.

Ikke desto mindre kunne Mikkel Duelund gøre det til 2-0 med et velplaceret spark i det lange hjørne midtvejs i første halvleg.

Det skulle også blive 3-0 i en første halvleg, hvor OB var sjældne gæster på midtjydernes banehalvdel.

Kort før pausen kom Marc Dal Hende højest efter et hjørnespark, hvor Sten Grytebust for en sjælden gangs skyld kom skidt ud af sit mål.

I anden halvleg kom OB bedre med i kampen. Som en naturlig konsekvens af overtaget kunne Nicklas Helenius reducere efter et hjørnespark 10 minutter inde i anden halvleg.

Med 20 minutter tilbage af kampen kunne Helenius tilmed have bragt spænding tilbage i opgøret, da han blev sendt alene igennem med FCM-målmand Jesper Hansen, men skarpheden svigtede hos OB-angriberen.

OB kom ikke tættere på i kampens slutning, og FC Midtjylland kunne derfor tage den sjette sejr i træk over fynboerne.

FC Midtjylland møder i efterårets sidste kamp Randers på udebane, mens OB tager imod Silkeborg.