Fast Arbejde: Smider folk ud fra fly

Danmarks eneste professionelle faldskærmscenter ligger i Sunds. Her lever to unge iværksættere deres drøm ud.

9:03

Rollefordelingen er helt klar i virksomheden Dropzone Denmark, der ligger i Sunds. Kim Bo Larsen og Philip Østerberg er partnere og startede virksomheden sammen.

- Han sørger for vi ikke går konkurs, og jeg sørger for, at der ikke er nogen der dør, siger Kim Bo Larsen.

Kim Bo Larsen sprang sit første tandemspring som 9-årig. Det blev starten på en drengedrøm, som han nu har ført ud i livet, sammen med sin partner.

- Jeg havde en rigtig dejlig stilling i Bestseller, som jeg valgte at sige op til fordel for det her, siger Philip Østerberg.

I firmaet er der folk fra Australien, Grækenland, New Zealand, Sydafrika og Danmark. 15 ansatte er der i alt og til sammen har de fastansatte instruktører over 35.000 spring. 

I et tandemspring kan farten nå op på 220 km/t.
I et tandemspring kan farten nå op på 220 km/t.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Når nye elever skal lære at springe faldskærm forgår den første undervisning på jorden, hvor de lærer det grundlæggende om udstyr og flyveplan. Og så lærer de nødsituationer i en sele i hangaren.

- Vi sælger oplevelser. Vi sælger store øjeblikke i folks liv, siger Kim Bo Larsen.

Selv opturen til halvanden kilometers højde tager 4-5 minutter. Og skal de helt op i fire kilometers højde tager det 14-15 minutter. 

Alle elever bliver undervist på jorden inden de bliver sendt ud fra flyet
Alle elever bliver undervist på jorden inden de bliver sendt ud fra flyet
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Den yngste udspringer de har haft var 7 år, og den ældste var 92 år. I frit fald når et tandempar op på mellem 180 og 220 kilometer i timen.