Farvede lys skal gøre det mere sikkert at stå på skateboard

Tre ingeniørstuderende fra Herning har udviklet en ny type lygter til at sætte på skateboards.

1:55
Tre ingeniør-studerende fra Herning har udviklet en ny type lygter til at sætte på skateboards.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Tre studerende fra Herning har i bogstaveligste forstand fået en lys ide. De har i løbet af de sidste par år fået udviklet en ny type lygter til at sætte på skateboards, og nu er de klar til at sætte opfindelsen i produktion.

- Det er fedt at kunne skubbe det ud over rampen nu og se, hvordan folk tager imod det her, siger Asger Møller, der er ingeniørstuderende ved Aarhus Universitets afdeling i Herning.

Perfekt til bekymrede forældre

Sammen med endnu en medstuderende fandt Asger Møller og Klaus Gregersen ud af, at der manglede noget på mange skateboards: Nemlig muligheden for at sætte lys på brættet.

- Det kan være interessant for forældre, der gerne vil sikre deres børn, så de kommer sikkert frem til skole en sen efterårs- eller vintermorgen, siger Klaus Gregersen.

Det er blevet tilladt at køre på skateboards med el-motor, men ifølge et lovkrav skal brættet være udstyret med lygter. Det giver de tre studerende en glimrende mulighed for at få afsat deres produkt.

- Det betyder, at når det bliver mørkt, så skal der være monteret forlys og baglys, forklarer Asger Møller.

Skal skaffe 186.000 kroner

I to år har de bakset med at udvikle den lille boks med batteri og dioder. Nu er de så nået dertil, at prototypen er helt på plads og de er klar til det næste store skridt.

- Vi ved, der er en hel masse skatere i Danmark, men vi skal nok også ud over landets grænser, hvis vi skal have stor succes, siger Asger Møller.

Derfor har de netop startet en crowdfunding, hvor folk fra hele verden kan støtte projektet, så skaterlysene kan blive sat i produktion,

- Vi håber selvfølgelig på at skaffe penge nok, så vi kan komme i gang med at lave de her lys, siger Asger Møller.

I løbet af den næste måned skal de studerende skaffe 186.000 kroner for at få lygterne sat i produktion.