For farlig til Blåkærgård

Den nu drabs- og voldtægtssigtede Kristian Heilmann er tidligere blevet fundet for farlig til bostedet Blåkærgård. Alligevel blev han sendt tilbage. Helt normalt, siger Region Midtjylland.

Ifølge Ekstra Bladet blev Kristian Heilmann i 2009 idømt en behandlingsdom for grov vold. Han blev indlagt på retspsykiatrisk afdeling i Viborg, og blev senere overført til Blåkærgård. Men det var dog for en stakket frist. Der gik nemlig kun to uger, før Kristian Heilmann igen begik grov vold.

Han blev igen indlagt på retspsykiatrisk, da han nu var for farlig til et åbent tilbud som Blåkærgård. Men på trods at dette, blev han idømt en behandlingsdom, som netop sendte ham tilbage til netop Blåkærgård, hvor han ellers var fundet for farlig til at være.

SIND: Det kan ikke passeLandsforeningen for sindslidende SIND, er uforstående overfor Kristian Heilmanns behandlingsforløb.

- Jeg tænker, at det kan ikke passe. Det kan især ikke passe, at en person der med så kort varsel begår personfarlig kriminalitet og får domme, at han ender tilbage i åbent regi, siger Knud Kristensen, der er formand for SIND.

Region: Helt normaltDer er dog intet mærkeligt i at vende tilbage til et sted, hvor man er blevet vurderet for farlig til, hvis man spørger Region Midtjylland.

- Der er ikke noget, som vi på nuværende tidspunkt kender til i forløbet, som afviger fra mange andre forløb vi kender til, siger Per Jørgensen, der er cheflæge i Psykiatri og Social, Region Midtjylland.

At Kristian Heilmann skulle tilbage til Blåkærgård blev vurderet ud fra hans psykiske tilstand. Noget der altid sker, når en psykisk syg udskrives fra Retspsykiatrisk afdeling.

- I det her tilfælde var der enighed om, at han skulle være på Blåkærgård, siger Per Jørgensen.

Forløb undersøges

Region Midtjylland har nu startet en undersøgelse, der skal fastlægge, om der er sket fejl i behandlingen af Kristian Heilmann. En undersøgelse der ventes at tage en måned.

- Set i bakspejlet er det klart, at der gik noget galt. Han har jo begået en alvorlig forbrydelse, måske. Og hvis det er tilfældet, så skulle man måske have gjort noget. Men kunne man have forudset det? Det er det vi skal have undersøgt med vores analyse af sagen, siger Niels Callesøe, der er formand for psykiatriudvalget i Region Midtjylland.

Kristian Heilmann blev i går fredag sigtet for manddrab som følge af omkring 18 knivstik, voldtægt eller voldtægtsforsøg af særlig farlig karakter og brugstyveri af de to biler, som han stjal i forbindelse med sin flugt.